Ontmossen van dak

De prijs voor het ontmossen van uw dak hangt voor een groot deel af van het daktype en de dakbedekking. Hier past de vakman zijn werkzaamheden namelijk op aan. Wilt u precies weten wat de prijzen zijn voor het ontmossen van het dak?

Start gratis offerteaanvraag.

Hierna ontvangt u zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere dakwerkers in uw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en bespaar zo tot wel 40%!

Op deze pagina leest u precies wat het ontmossen van het dak kost. U leest waar deze prijs op gebaseerd is én we geven u handige tips om te besparen op de kostprijs!

gevelwerker Antwerpen

Wat kost het ontmossen van een dak?

Voor het ontmossen van een dak betaalt u een prijs van gemiddeld €10,- tot €15,- per m². Kiest u er ook voor om het dak te coaten, dan loopt de prijs op tot ongeveer €25,- tot €40,- per m². Hiermee behoudt u langer de vernieuwde uitstraling en sprekende kleur.

Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Ontmossen van daken: prijs 2024

Werkzaamheden Gem. prijs incl. btw (100 m²)* Gem. prijs per m²*
Reinigen €500,- tot €1.500,- €5,- tot €15,-
Ontmossen €1.000,- tot €1.500,- €10,- tot €15,-
Ontmossen en coaten €2.500,- tot €4.000,- €25,- tot €40,-
Impregneren €500,- tot €1.000,- €5,- tot €10,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per vakman kunnen verschillen. Benieuwd naar de exacte prijs voor dakontmossing? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Welke factoren beïnvloeden de prijs van dakontmossing?

Als u uw dak wilt laten ontmossen, dan hangt de prijs af van meerdere factoren. Dit zijn onder andere het daktype, plat of hellend, en het soort dakbedekking. Daarnaast is het goed om te weten dat elke vakman zijn eigen tarief bepaalt: de prijzen kunnen dus per bedrijf flink verschillen!

Met het vergelijken van offertes bent u dus altijd verzekerd van het beste aanbod, omdat u kiest voor de werker met de scherpste prijs!

De prijs van de dakontmossing hangt af van:

  • Het daktype
  • Uw dakbedekking
  • De keuze voor een coating of impregneren
  • Het uurtarief van de vakman
  • Eventuele voorrijkosten

Vind gemakkelijk en snel een specialist voor uw dakontmossing!

Kies de expert met het beste aanbod en bespaar zo bovendien tot wel 40%!

Leien dak ontmossen prijs

Een leien dak heeft een prachtige uitstraling en gaat lang mee, maar om deze luxueuze sfeer te behouden is het aan te raden het dak vrij te houden van mossen. Het is daarom verstandig om regelmatig een leien dak te reinigen. De vakman kijkt eerst naar het soort leisteen dat gebruikt is en wat de beste reinigingsmethode is. Daarna brengt hij een reinigingsmiddel aan en laat dit inwerken. Door middel van waterstralen reinigt hij daarna het oppervlak. Na het ontmossen desinfecteert hij de leien, zodat alle laatste schimmelsporen verwijderd worden. De prijs voor het ontmossen van daken ligt rond de €10,- tot €15,- per m².

Dak ontmossen en coaten prijs

Veel mensen kiezen ervoor om hun dak na het ontmossen ook te coaten. Dit houdt in dat de vakman een beschermlaag aanbrengt, zodat het mos de komende jaren niet terugkeert. Bijkomend voordeel van een coating, is dat het ook een kleurtje heeft. Oude daken vervagen na verloop van tijd, en met een coating krijgt uw dak die sprekende kleur weer terug. Hierdoor ziet uw huis er netjes en verzorgd uit. De kosten voor de combinatie van ontmossen en coaten zijn ongeveer €25,- tot €40,- per m².

gevel impregneren Antwerpen

Dak ontmossen en impregneren prijs

In plaats van coaten, is het ook een optie om het dak te impregneren. Dit heeft hetzelfde doel als een coating: het dak beschermen tegen vocht en vervuiling. Maar in tegenstelling tot een coating, heeft impregneer geen kleur. Deze laag is niet zichtbaar, waardoor er qua uitstraling niks verandert aan uw dak. Het impregneren kost gemiddeld €5,- tot €10,- per m². De prijzen voor het ontmossen en impregneren van uw dak liggen dan tussen de €15,- tot €25,- per m².

Ontmossen van dak: bespaar op de prijs!

Zo bespaart u op de prijs voor het ontmossen van uw dak:

  • Kies voor een werker in de buurt: op die manier houdt u de voorrijkosten zo laag mogelijk.
  • Voer voorbereidende werkzaamheden zelf uit: vraag de vakman of er iets is dat u zelf kunt doen, zodat hij direct aan de slag kan gaan.
  • Laat uw dak impregneren in plaats van coaten: dit is een stuk goedkoper en zorgt voor dezelfde bescherming.
  • Vergelijk gratis offertes! Kies de vakman met het beste aanbod om zo tot wel 40% op de kostprijs te besparen.

gevel impregneren Antwerpen

Dak ontmossen? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u uw dak ook ontmossen? Schakel een vakman in zodat u verzekerd bent van het beste resultaat. U hoeft geen ladder of steiger te huren en weet bovendien zeker dat er geen onnodige beschadigingen aan het dakoppervlak ontstaan. Op zoek naar een vakman in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag.

Hierna ontvangt u tot 5 offertes van experts in uw regio. Vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod: u bent verzekerd van de scherpste prijs en bespaart zo tot wel 40% op de totaalprijs! Deze offerteaanvraag is gratis en bovendien vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast!