dakreiniging Herk-de-Stad
Een dakreiniging in Herk-de-Stad is noodzakelijk om beschadigingen te voorkomen. Groeit er mos op uw dakoppervlak? Of heeft u last van algen of andere vervuiling? Schakel dan een dakwerker in! Hij maakt uw dakoppervlak schoon, zodat u hoge reparatiekosten bespaart. Op zoek naar een vakman in uw regio?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan zo snel mogelijk de prijzen van meerdere dakspecialisten in uw regio. Vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod.

Op deze pagina leest u meer over het belang van dakreiniging. U leest hoe vaak u een dakreiniging moet laten uitvoeren, vindt meer informatie over de kosten en hoe u op de kosten kunt besparen!

Waarom het dak reinigen?

Een dakreiniging in Herk-de-Stad is een cruciaal onderhoud van dakonderhoud. Of u nu een plat- of een hellend daktype hebt: na verloop van tijd ontstaat er vervuiling. Denk bijvoorbeeld aan mosgroei of zand of roest.

Wist u dat vervuiling uw dakoppervlak aantast?

Als u het mos niet laat verwijderen, dan beschadigt dit het dakoppervlak met vervelende lekkages tot gevolg. Om grote schade en hoge kosten te voorkomen, is het dus verstandig om eens per jaar een dakreiniging uit te voeren. Om vervuiling te voorkomen, raden we u aan het dak na de reiniging te coaten.

Start nu uw gratis offerteaanvraag en vergelijk de prijzen voor een dakreiniging!

Gratis dakreiniging offertes ontvangen?

Wanneer het dak laten reinigen?

In principe is een jaarlijkse dakreiniging in Herk-de-Stad voldoende om de kwaliteit van het dakoppervlak te behouden.

Woont u in een omgeving met veel bomen?

In dat geval is het slim om de dakreiniging twee keer per jaar te herhalen. Natuurlijk is het ook slim om uw dakoppervlak tussendoor te reinigen als u vervuiling ontdekt.

Merkt u dat er mos of algen groeien op het dakoppervlak? Schakel dan snel een dakspecialist in om het dak te laten ontmossen in Herk-de-Stad. Hierdoor verbetert het aangezicht van uw huis én stijgt uw woning zelfs in waarde.

mos verwijderen

Wat kost een dakreiniging?

Wilt u binnenkort uw dak ontmossen in Herk-de-Stad? Dan bent u vast benieuwd naar de kosten. De prijs van een dakreiniging ligt tussen de €5,- tot €15,- per m². Hierbij gebruikt de specialist een hogedrukspuit om vervuiling van het dakoppervlak te spuiten.

Voor het ontmossen van het dak ligt de kostprijs rond de €10,- tot €15,- per m². Hiervoor voegt de vakman vaak een mosdodend middel aan de hogedrukreiniger toe.

Wij raden u aan het dakoppervlak na de reiniging te coaten. Een coating zorgt ervoor dat het dakoppervlak langer mooi blijft en beschermd is tegen vervuiling. Dit kost u gemiddeld €25,- tot €40,- per m².

Dakreiniging prijs per m²

Werkzaamheden Gemiddelde prijs per m²*
Reinigen €5,- en €15,-
Ontmossen €10,- en €15,-
Coaten €25,- en €40,-
Impregneren €5,- en €10,
Dakgoot schoonmaken €5,- tot €7,- per lopende meter
*Let op: hierbij gaat het om gemiddelde prijzen. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Er zijn verschillende factoren die de kostprijs van een dakreiniging in Herk-de-Stad beïnvloeden. Zo speelt het daktype en uw dakoppervlak natuurlijk een grote rol in het bepalen van de prijs. Een dakreiniging op een hellend dakoppervlak is vaak duurder dan een dakreiniging op een plat dakoppervlak, omdat het dakoppervlak lastiger te bereiken is.

Daarnaast speelt ook het soort vervuiling een belangrijke rol, net zoals het uurloon van de specialist.

De totaalprijs is afhankelijk van deze factoren

 • Het uurloon van de dakspecialist.
 • Uw daktype en dakbedekking.
 • Het totale dakoppervlak.
 • Eventuele voorrijkosten.
 • De soort vervuiling en de hardnekkigheid hiervan.

Besparen op de kosten van uw dakreiniging in Herk-de-Stad?

Vergelijk gratis offertes en kies de dakspecialist met het beste aanbod!

Dak reinigen: welke mogelijkheden zijn er?

Dat het belangrijk is uw dak in [var] regelmatig te reinigen, is duidelijk. Wist u dat er verschillende mogelijkheden zijn bij een dakreiniging?

Natuurlijk is het ontmossen van uw dak een belangrijke optie. Maar ook zonder mosgroei ligt er vaak veel zand, bladeren en andere vervuiling op het dakoppervlak: in dat geval is een standaard reiniging voldoende.

Deze vervuiling komt natuurlijk ook voor in de dakgoot. Laat daarom naast het dakoppervlak, ook de dakgoten reinigen. Zo weet u zeker dat de regenwaterafvoer goed werkt en voorkomt u lekkages in huis!

Een dakreiniging is mogelijk op drie verschillende manieren:

dak ontmossen Herk-de-Stad

Dak ontmossen Herk-de-Stad

Mos groeit overal: ook op uw dakoppervlak. Dit veroorzaakt verschillende problemen. De mossen vallen uiteindelijk in de dakgoten waar het ophoopt, waardoor regenwater niet goed wegloopt.

Er bestaat ook het risico dat de mossen té veel vocht vasthouden, waardoor ook andere planten op het dakoppervlak gaan groeien. Als deze gaan wortelen tussen de dakpannen, dan loopt de schade snel op: lekkages veroorzaken waterschade in huis en u krijgt niet alle kosten vergoed van uw verzekeraar.

Het is dus belangrijk om uw dak in Herk-de-Stad snel te ontmossen! Hieronder leest u wat dit kost en wat de mogelijkheden zijn.

Op zoek naar een dakspecialist? Vergelijk dan gratis de prijzen van meerdere experts en bespaar tot wel 40%!

Waarom dak ontmossen?

Er zijn verschillende redenen waarom u mos moet verwijderen. Het zorgt natuurlijk voor schade en hoge reparatiekosten, maar daarnaast draagt een gereinigd dak ook bij aan de uitstraling van uw huis.

Met het ontmossen van uw dak voorkomt u verdere schade aan uw woning. Mossen nemen namelijk veel vocht op, en zeker bij vorst veroorzaakt dit flinke vorstschade als de dakpannen kapotvriezen.

U moet uw dak in Herk-de-Stad ontmossen omdat:

 • mosgroei uw dakbedekking aantast;
 • een gereinigd dakoppervlak de uitstraling van uw huis verbetert;
 • het ontmossen van daken de woningwaarde verhoogt.

Kosten dak laten ontmossen

Het ontmossen van daken in Herk-de-Stad kost ongeveer €10,- tot €15,- per m². Hierbij verwijdert de dakspecialist alle mossen op het dakoppervlak. We raden u aan om het ontmossen van uw dak te combineren met een dakreiniging. Hiermee beschermt u de kwaliteit van het dakoppervlak optimaal en ziet uw huis er weer als nieuw uit.

Bovendien geldt over het algemeen: hoe groter de klus, des te lager de prijs per vierkante meter! Combineert u het ontmossen van uw dak met een reiniging en een coating, dan starten de prijzen rond de €30,- per m². Laat u het dak ontmossen in Herk-de-Stad én impregneren, dan ligt de prijs tussen de €15,- tot €30,- per m².

Dak ontmossen prijzen

Werkzaamheden Gemiddelde prijs per m²*
Ontmossen €10,- en €15,-
Ontmossen, reinigen en coaten Vanaf €30,-
Ontmossen en dak impregneren €15,- tot €30,-
*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten.

Het dak ontmossen zelf doen?
Dit raden we altijd af. Het werken op hoogte brengt altijd risico’s met zich mee. Bovendien is de kans op beschadigingen aan het dak groot als u zelf aan de slag gaat. Schakel altijd een vakman in!

Ontmossen van daken Herk-de-Stad: dit doet de dakwerker

Laat u uw dak ontmossen in Herk-de-Stad door een dakspecialist? Goede keuze! Hieronder leest u hoe een vakman te werk gaat bij het ontmossen van daken.

 • De voorbereiding: de dakspecialist moet vrije toegang tot het dak hebben, dus tuinmeubelen, plantenbakken en andere spullen worden aan de kant gezet. Eventueel plaatst de vakman een steiger zodat hij gemakkelijk bij het dakoppervlak kan. U kunt helpen met de voorbereiding, door van tevoren alvast alle spullen weg te zetten.
 • Waterafvoer afsluiten: de dakspecialist wil voorkomen dat vervuiling de dakgoot verstopt, daarom sluit hij de waterafvoer af.
 • Mos verwijderen: het dak ontmossen in Herk-de-Stad is op verschillende manieren uit te voeren. Met anti-mosproducten, een hogedrukreiniger of door te borstelen. Welke methode de dakspecialist gebruikt, is afhankelijk van de dakbedekking.
 • Eventueel dakreiniging en coating: hiermee maakt u de dakreiniging compleet. De dakspecialist verwijdert ook andere vervuiling en met het coaten van uw dak voorkomt u vervuiling in de toekomst.

Plat dak ontmossen

Regenwater blijft langer staan op een plat dak dan op een hellend dak. Doordat het vochtiger is, is de kans op mosgroei een stuk groter.

Laat uw plat dak regelmatig ontmossen en voorkom beschadigingen!

Een voordeel van een plat dak ontmossen, is dat het vaak goedkoper is dan het ontmossen van een schuin dak. Dat komt omdat een plat dak een stuk toegankelijker is, en de dakspecialist daardoor sneller werkt. Bij een plat dak verwijdert de vakman mos meestal met behulp van een hogedrukreiniger. Gaat het om een oude of zwakke dakafwerking, dan kiezen ze vaak voor nevelen als techniek om het platte dak te ontmossen.

ontmossen schuine daken

Ontmossen schuine daken

Ook op schuine daken is een dakreiniging en ontmossen natuurlijk belangrijk. Bij schuine daken is de gebruikte techniek heel erg afhankelijk van de dakbedekking.

Heeft u een leien dak?

Een leien dak ontmossen vraag een andere techniek dan het reinigen van dakpannen. De vakman brengt vaak eerst een biologisch middel aan en laat dit inwerken. Met waterstralen spuit hij vervuiling in een neerwaartse beweging weg. Hiermee voorkomt hij dat reinigingswater naar binnen sijpelt.

Let op!
Gaat het om het ontmossen van een leien dak met asbest? Dan is een dakreiniging geen optie: hierbij kunnen asbestvezels loskomen.

Een rieten dak ontmossen gebeurt vaak door middel van uitkammen. Hiermee verwijdert de vakman algen, mos en andere vervuiling.

Dak ontmossen en coaten

Na het dak ontmossen in Herk-de-Stad raden wij u altijd aan om het dak ook te coaten.

Wat is een coating?

Een coating is een extra laagje op het dak, dat het oppervlak beschermt tegen vervuiling. Bovendien geeft het coaten uw dakoppervlak weer een heldere kleur, waardoor uw woning er als nieuw uit ziet.

Het is altijd verstandig om het ontmossen van daken te combineren met een coating. Hiermee bespaart u namelijk op de gemiddelde prijs per m². De kosten voor het coaten ligt gemiddeld tussen de €25,- tot €40,- per m². Laat u het dak ontmossen, reiniging én coaten dan start de totaalprijs rond de €30,-.

Dakspecialist inschakelen voor het ontmossen van uw dak?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Dak laten reinigen

Na het ontmossen, raden wij u aan een dakreiniging uit te laten voeren. Een dakreiniging in Herk-de-Stad wordt gebruikt om andere vervuiling, zoals bladeren, zand en roet van het dakoppervlak te verwijderen. Meestal gebruikt de dakspecialist hiervoor een hogedrukspuit.

Waarom moet ik mijn dak laten reinigen?

Vervuiling dat lang blijft liggen, gaat het dak aantasten. Hierdoor worden uw dakpannen poreus, waardoor het vocht opneemt. Het gevolg is dat de dakpannen in de winter kapot kunnen vriezen. Hierdoor ontstaat uiteindelijk nog grotere schade! In de meeste gevallen is één reiniging per jaar voldoende. Als u in een beboste omgeving woont raden we u aan om twee keer per jaar het dakoppervlak te reinigen.

Een dakreiniging beschermt uw dakoppervlak tegen beschadigingen. Bovendien zorgt de dakreiniging ervoor dat uw woning er weer stralend uitziet, én dat uw huis in waarde stijgt! Start gratis en vrijblijvend uw offerteaanvraag!

Plat dak reinigen

Een dakreiniging op een plat dak is vaak voordeliger dan dakreiniging op een schuin dak, omdat het dakoppervlak veel toegankelijker is. Onderhoud aan een plat dak wordt vooral gedaan in het voorjaar. In de winter wordt dakleer namelijk hard, en versplintert het gemakkelijk. In de zomer is het leer een stuk soepeler en daardoor gemakkelijker te inspecteren en reinigen.

Met een grove bezem borstelt de vakman vervuiling als bladeren en alg weg. Eventueel gebruikt hij hierbij nog water. Oplosmiddelen zijn nooit een goed idee, omdat dit de dakbedekking flink aantast!

Kan ik zelf mijn plat dak reinigen?

Wij raden u altijd aan hiervoor een dakspecialist in te schakelen. Zo voorkomt u dat u zelf het hoge dak op hoeft te klimmen, en weet u zeker dat het dakoppervlak tijdens de werkzaamheden niet beschadigt.

Schuine daken reinigen

Wilt u uw dakpannen reinigen? Of is het tijd om uw leien dak te reinigen? Het schoonmaken van dakpannen en leien daken gebeurt in de meeste gevallen met een hogedrukspuit. Hierbij gebruikt hij een vuilfrees: dit zorgt voor een hele dunne straal met een grote kracht. Hierdoor ontstaat een roterende, harde straal die vervuiling eenvoudig verwijdert.

Bij een schuin dak werken de dakspecialisten van boven naar beneden! Dit is heel belangrijk, omdat zij hiermee het insijpelen van water voorkomen. Zouden de specialisten van onder naar boven werken, dan is de kans natuurlijk groot dat ze het water onder de dakpannen door spuiten.

Hoe een leien dak reinigen?

Bekijk hier hoe dakspecialisten een leien dak grondig ontmossen.

Dakpannen reinigen

Zien uw dakpannen er vies en slordig uit? Er zijn verschillende oorzaken van vuile dakpannen. Roet, mos en algen geven uw huis een slordige indruk. Het reinigen van betondakpannen is relatief eenvoudig. Doordat de dakpannen heel hard zijn, raken ze bij de reiniging niet beschadigd.

Geglazuurde dakpannen hebben een grotere kans om te beschadigen.

De dakspecialist kiest daarom vaak voor een minder harde straal. Om de geglazuurde dakpannen na de reiniging te beschermen, is het aan te raden om het dak te coaten.

Dakreiniging en coating

Veel mensen combineren de reiniging met een coating.

Waarom?

Door deze werkzaamheden te combineren, bespaart u uiteindelijk op de kosten. Dat komt omdat de prijs per vierkante meter lager is bij een grotere klus. Het grote voordeel van een coating is dat deze het dakoppervlak beschermt tegen vervuiling. Uw dak blijft hierdoor langer schoon en krijgt een mooie, felle kleur.

Wilt u een coating aanbrengen? Dit moet sowieso aangebracht worden op een schoon dak. Het is dus belangrijk dat u uw dak laat schoonmaken voordat u het laat coaten. De kosten voor het coaten liggen tussen de €25,- tot €40,- per m². Kiest u voor een combinatie van ontmossen, reinigen en coaten? In dat geval starten de prijzen rond de €30,- per m².

dak reinigen Herk-de-Stad

Dak reinigen en impregneren

Het is ook mogelijk om uw dak na het schoonmaken te impregneren. Impregneren heeft hetzelfde effect als coaten: er ontstaat een laagje op het dak, dat het oppervlak beschermt tegen vervuiling. Hierdoor blijft het dak langer mooi!

Wat is het verschil tussen coaten en impregneren?

Kiest u voor coaten, dan is het ook mogelijk een kleurtje toe te voegen. Als uw dakpannen een duffe, rode kleur hebben kunt u ze weer laten stralen. Bij impregneren gaat het echt om een onzichtbare laag om het oppervlak te beschermen. Dit verandert dus niets aan de kleur! De prijs ligt rond de €5,- tot €10,- per m².

Met een dakreiniging beschermt u uw dak tegen lekkages!

Vind eenvoudig en snel een vakman bij u in de buurt en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!

Dakgoten reinigen Herk-de-Stad

Naast het dak is het ook belangrijk om de dakgoten in Herk-de-Stad te reinigen. Doe dit minimaal eens per jaar. Het schoonmaken van de dakgoten valt onder een dakreiniging van een schuin dak: een plat dak heeft immers geen dakgoot.

Waarom is het reinigen van de dakgoot belangrijk?

Als er teveel vuil ophoopt in de dakgoot, dan loopt regenwater niet meer weg. Door de blokkades zoekt het water een andere manier naar buiten, en dit zorgt vaak voor lekkages. Bij ernstige gevallen veroorzaakt een lekkage van de dakgoot ook waterschade in huis!

Wilt u uw dakgoot laten schoonmaken? Vergelijk dan gratis offertes van meerdere specialisten bij u in de buurt. Zo bespaart u uiteindelijk tot wel 40% op de totaalprijs.

Wanneer dakgoot schoonmaken?

Het is aan te raden de dakgoten minimaal eens paar jaar schoon te maken. Als u in een omgeving met veel bomen of vogels woont, dan is het slim om de dakgoten twee keer per jaar schoon te maken.

Het beste moment voor een reiniging is aan het einde van de herfst of aan het begin van de lente. Vooral in de herfst worden dakgoten snel vies, met alle loslatende bladeren en takken.

Wij raden u altijd aan hiervoor een dakwerkersbedrijf in te schakelen. De dakgoten zitten vaak erg hoog, en een standaard huis, tuin en keukentrap is niet voldoende. Voorkom dat u zelf een hoge ladder moet aanschaffen en huur een vakman in.

dakgoten reinigen Herk-de-Stad

Dakgoten reinigen prijs

Het schoonmaken van een dakgoot kost ongeveer €5,- tot €7,- per lopende meter. Dus stel dat u uw dakgoot van 12 meter breed wilt laten reinigen: de totale kosten liggen dan rond de €60,- tot €84,-. Het is altijd slim om de reiniging van uw dakgoten te combineren met het schoonmaken van uw dakoppervlak. Op die manier is de prijs per meter namelijk het laagst!

Wees er snel bij met uw reiniging: door de dakgoten regelmatig schoon te maken, voorkomt u schade. Ontstaat er wel een lekkage, houd dan rekening met hogere reparatiekosten!

Gevel- en dakreiniging combineren?

Wilt u de buitenkant van uw woning in z’n geheel opknappen? Combineer uw dakreiniging dan met gevelwerken! Het combineren van de verschillende werkzaamheden zorgt ervoor dat uw hele huis er weer stralend uitziet. Bovendien bent u hiermee verzekerd van de scherpste prijs! Want hoe groter de klus, des te lager de prijs per vierkante meter. Bij gevelwerken kunt u onder meer een gevelreiniging uit laten voeren. Ook het bepleisteren van de gevel behoort tot de mogelijkheden.

Waarop letten bij inschakelen dakwerkersbedrijf?

Wilt u een dakwerkersbedrijf inschakelen? Het vinden van de juiste dakspecialist kán een hele opgave lijken. We geven u daarom wat handige tips: zo weet u precies waar u op moet letten bij het inschakelen van dakwerkers.

 • Vraag buren, vrienden en familie om aanbevelingen en referenties. Zo krijgt u een duidelijk beeld van de kwaliteiten van de vakman.
 • Kies een erkende dakwerker: zo weet u zeker dat u profiteert van de hoogste kwaliteit. Dit hoeft niet te betekenen dat een niet-erkende dakwerker geen goede kwaliteit aflevert. Vraag in dat geval om aanbevelingen en referenties.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere dakwerkers en kies de vakman met het beste aanbod! Zo bespaart u tot wel 40% op de totale kosten.
Dak reinigen?
Schakel een vakman in! U profiteert van de hoogste kwaliteit en weet zeker dat het oppervlak tijdens de reiniging niet beschadigd raakt. Start nu met gratis offertes vergelijken!

Hoeveel btw moet ik betalen?

Is uw woning ouder dan 10 jaar? In dat geval profiteert u in veel gevallen van een verlaagd btw-tarief. U betaalt slechts 6% btw over alle arbeids- en materiaalkosten. Een belangrijke voorwaarde is wel dat het gaat om een privéwoning, niet om een bedrijfspand.

Werkt u vanuit huis?

Als dit maximaal 30% van uw woning is, dan profiteert u van het verlaagde btw-tarief. Meer weten? Lees dan verder op belgium.be.

Hoe besparen op uw dakreiniging?

Tijd om uw dak schoon te maken? betaal niet teveel! We geven u graag een paar tips, zodat u zeker weet dat u bespaart op de kostprijs. Kies bijvoorbeeld altijd voor een dakwerker in de buurt: veel dakwerkersbedrijven brengen dan geen voorrijkosten in rekening!

Daarnaast is het altijd een goed idee om meerdere werkzaamheden met elkaar te combineren: op de lange termijn bent u dan een stuk goedkoper uit.

Zo bespaart u op uw dakreiniging:

 • Kies voor een dakwerker in uw regio en bespaar op voorrijkosten.
 • Combineer meerdere werkzaamheden en bespaar op de lange termijn!
 • Schakel samen met uw buren één dakwerker in en regel een mooie kwantumkorting.
 • Vergelijk de prijzen van vakmannen in uw regio en bespaar tot wel 40%!

Meest recente dakreiniging offerteaanvragen

Dakreiniging in Hasselt
Dak ontmossen in Zonhoven
Dakgoten reinigen in Maaseik
Ontmossen van dak in Tongeren
Houten ramen aanpakken in Bilzen
Dakpannen reinigen in Lommel
Dakcoating aanbrengen in Sint-Truiden
Daken reinigen in Beringen
Dakgoot schoonmaken in Lanaken
Dak reinigen in Genk

dak ontmossen

Dakwerker nodig voor een dakreiniging? Gratis offertes vergelijken!

Is het tijd om uw dak schoon te maken? Schakel dan een dakwerker in! Met de hulp van een dakspecialist is uw dak snel en efficiënt gereinigd. U bent verzekerd van de hoogste kwaliteit en weet bovendien zeker dat uw dak tijdens de werkzaamheden niet beschadigt. Dakwerker in de buurt gezocht?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk de prijzen van meerdere bedrijven in uw regio. Kies het bedrijf met het beste aanbod om tot wel 40% op de totaalprijs te besparen! Geen zorgen, want de aanvraag is gratis én zonder verdere verplichtingen. U zit dus nergens aan vast! Ook als u op zoek bent naar experts voor gevelwerken!

Start nu met besparen!

Binnen 1 minuut geregeld!