dakreiniging Willebroek
Een vervuild dak ziet er slordig uit én zorgt voor beschadigingen. Met een dakreiniging in Willebroek voorkomt u grote problemen! Bovendien ziet het dak er netter uit, waardoor de woningwaarde ook stijgt. Laat een dakreiniging altijd uitvoeren door een vakman, zodat u zeker weet dat uw dak voldoet aan de hoogste kwaliteit. Op zoek naar dakwerkers in uw regio?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt daarna zo snel mogelijk meerdere scherp geprijsde offertes van verschillende dakwerkers. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Op deze pagina leest u alles over dakreiniging; wat zijn de kosten, hoe vaak moet een dak gereinigd worden, waar moet u bij een dakdekkersbedrijf allemaal op letten en hoe bespaart u nog meer op de kosten!

Waarom het dak reinigen?

Na verloop van tijd ontstaat er vervuiling op het dakoppervlak: bladeren en takken die blijven liggen, maar ook mosgroei en roet of zelfs zand. Blijft dit te lang liggen, dan tast dit het dakoppervlak aan. Hierdoor ontstaan beschadigingen en lekkages, waardoor de reparatiekosten hoog oplopen.

Met een dakreiniging in Willebroek voorkomt u dit!

Bovendien verbetert u met het schoonmaken de uitstraling van uw hele huis én verhoogt u zelfs de woningwaarde.

De grootste voordelen op een rij:

 • Een schoon dak verbetert de uitstraling van uw huis.
 • Daardoor verhoogt een dakreiniging in Willebroek ook de waarde van uw woning.
 • Een dakreiniging voorkomt beschadigingen en lekkages.

Gratis dakreiniging offertes ontvangen?

Wanneer het dak laten reinigen?

Wanneer en hoe vaak u uw dakoppervlak schoon moet laten maken, is afhankelijk van een aantal factoren. Gemiddeld raden we aan om eens per jaar een reiniging uit te voeren. Woont u in een omgeving met veel bomen of vogels dan is het slim om dak twee keer per jaar een reiniging uit te laten voeren.

Merkt u dat het dak vervuild is?

Bijvoorbeeld omdat er steeds meer mos begint te groeien of zelfs andere plantjes? In dat geval raden we u aan om het dak eerder of zelfs vaker te ontmossen. Kies na de dakreiniging in Willebroek voor een coating, om vervuiling zoveel mogelijk te voorkomen.

mos verwijderen

Wat kost een dakreiniging?

De prijs van een dakreiniging ligt rond de €5,- tot €15,- per m². Dit zijn vaak niet de enige kosten die u maakt bij het schoonmaken van uw dak.

Laat u uw dak ontmossen in Willebroek?

Dit kost ongeveer €10,- tot €15,- per m². We raden u daarnaast aan om het oppervlak na de reiniging te impregneren: dit kost gemiddeld €25,- tot €40,- per m². De kosten van de dakreiniging lopen dan iets hoger op, maar u voorkomt dat u het oppervlak een jaar laten opnieuw moet laten ontmossen. Hierdoor bent u op de lange termijn juist goedkoper uit!

Dakreiniging prijs per m²

Werkzaamheden Gemiddelde prijs per m²*
Reinigen €5,- en €15,-
Ontmossen €10,- en €15,-
Coaten €25,- en €40,-
Impregneren €5,- en €10,
Dakgoot schoonmaken €5,- tot €7,- per lopende meter
*Let op: hierbij gaat het om gemiddelde prijzen. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De kostprijs van een dakreiniging in Willebroek verschilt per situatie. Dat komt omdat er veel verschillende factoren zijn die de kosten beïnvloeden. Zo verschilt het uurtarief van elke dakwerker, waardoor de totaalprijs per dakwerkersbedrijf anders is.

Bovendien speelt ook het daktype en uw dakbedekking een belangrijke rol. Een reiniging op een hellend dak is bijvoorbeeld duurder dan het schoonmaken van een plat dak, omdat dit lastiger te bereiken is.

De prijs van een dakreiniging in Willebroek is afhankelijk van deze factoren:

 • Het uurtarief van de dakwerker
 • De vervuiling op het dak en de mate van vervuiling
 • Uw daktype en dakbedekking
 • Eventuele voorrij- of afvoerkosten

Besparen op de kosten van uw dakreiniging in Willebroek?

Vergelijk prijzen van dakwerkers en kies de vakman met het beste aanbod!

Dak reinigen: welke mogelijkheden zijn er?

Er zijn verschillende manieren om een reiniging uit te voeren. Bij milde vervuiling is het voldoende om het dakoppervlak schoon te laten maken met een hogedrukspuit en eventueel een reinigingsmiddel.

Gaat het om hardnekkige vervuiling?

Als u last heeft van mosgroei dan moet u het dak in Willebroek ontmossen. Bovendien raden we u altijd aan om het oppervlak na het schoonmaken te impregneren, zodat vervuiling in de toekomst niet weer terugkomt.

Hieronder leest u meer over de verschillende manieren waarop de vakman een reiniging kan uitvoeren. Op zoek naar een dakwerker? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar op de kosten!

Een dakreiniging is mogelijk op drie verschillende manieren:

dak ontmossen Willebroek

Dak ontmossen Willebroek

Hoewel mos overal groeit, is het geen onkruid. Het zorgt in eerste instantie dan ook niet direct voor problemen op het dakoppervlak. Als het heel vochtig is, vergroot mos wel het risico dat er onkruid of andere plantjes op het dak gaat groeien. Dit veroorzaakt daarentegen wél beschadigingen.

Om het dakoppervlak netjes te houden, is het aan te raden om uw dak in Willebroek te ontmossen. Bovendien vergroot u hiermee de woningwaarde, omdat uw huis er een stuk netter en meer verzorgd uitziet. Hieronder leest u meer over het ontmossen van daken, en waarom dit zo belangrijk is.

Vergelijk gratis de prijzen van meerdere dakexperts en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Waarom dak ontmossen?

Mos op het dakoppervlak ziet er slordig uit. Bovendien vergroot mosgroei de kans op lekkages en vervuilt het ook de dakgoten, doordat het mos in de goot valt. Dit veroorzaakt natuurlijk verstoppingen, waardoor de hemelwaterafvoer niet goed meer werkt.

Het ontmossen van het dak is belangrijk, omdat u hiermee beschadigingen aan het dakoppervlak voorkomt. Mosgroei vergroot bijvoorbeeld het risico op vorstschade: met het ontmossen van uw dak voorkomt u hoge reparatiekosten.

Dit zijn de belangrijkste redenen om uw dak in Willebroek te ontmossen:

 • Mos verwijderen verkleint de kans op beschadigingen.
 • Het ontmossen van het dak verbetert de uitstraling.
 • Het ontmossen van daken in Willebroek verhoogt de woningwaarde.

Kosten dak laten ontmossen

Laat u uw dak in Willebroek ontmossen? Dit kost rond de €10,- tot €15,- per m². Houd er rekening mee dat de kostprijs van het ontmossen van uw dak afhankelijk is van de dakbedekking en het daktype.

Om te voorkomen dat de mosgroei snel weer terugkeert, raden we u aan om op het dak ook een dakcoating aan te brengen. Laat u een dakreiniging uitvoeren in combinatie met ontmossen en een dakcoating? Dan starten de prijzen rond de €30,- per m². Laat u het dak ontmossen en impregneren? Dan ligt de gemiddelde kostprijs rond de €15,- tot €30,- per m².

Door meerdere werkzaamheden te combineren, bent u uiteindelijk altijd goedkoper uit. Dat komt omdat de prijs daalt, als de klus groter is.

Dak ontmossen prijzen

Werkzaamheden Gemiddelde prijs per m²*
Ontmossen €10,- en €15,-
Ontmossen, reinigen en coaten Vanaf €30,-
Ontmossen en dak impregneren €15,- tot €30,-
*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten.

Het ontmossen van uw dak in Willebroek zelf doen?
Nee! Schakel altijd een vakman in. Bij het ontmossen van het dak is er altijd valgevaar. Bovendien kan een verkeerde aanpak het dakoppervlak beschadigen, waardoor de reparatiekosten hoger oplopen.

Ontmossen van daken Willebroek: dit doet de dakwerker

Wilt u het mos laten verwijderen? De vakman controleert dan eerst het dak, omdat de aanpak afhankelijk is van de ernst van de vervuiling én de staat van de dakafwerking.

Zo gaat een vakman te werk bij het ontmossen van een dak:

 • Stap 1: de voorbereiding. De vakman voert een analyse uit en kijkt in welke staat uw dakbedekking verkeerd. Hij past de reinigingsmethode namelijk aan, aan de hand van de hardnekkigheid en de staat van de dakafwerking.
 • Stap 2: dakgoten afdekken. Om te voorkomen dat het vervuiling van het dak de dakgoten verstopt, maakt de vakman de goten dicht.
 • Stap 3: het ontmossen van het dak. Bij milde vervuiling is een reiniging met een hogedrukspuit voldoende. Gaat het om hardnekkige vervuiling, dan brengt de vakman een schoonmaakmiddel aan met een onkruidsproeier. Dit laat hij minimaal één uur inwerken. Bij ernstige vervuiling kan deze inwerktijd oplopen tot zelfs enkele dagen. Daarna gebruikt hij een hogedrukspuit om de vervuiling te verwijderen.

Plat dak ontmossen

Zowel hellende als platte daken hebben last van mos en algen. Op een plat dak blijft vervuiling, zoals zand, langer liggen. Hierdoor groeit mos sneller op een plat dak dan op een hellend dakoppervlak. Een plat dak ontmossen is eenvoudiger, omdat het oppervlak gemakkelijker te bereiken is. Daarentegen is het extra belangrijk om voorzichtig te werk te gaan, omdat een plat dak gevoeliger is voor lekkages.

Hoe verwijdert een vakman mos van een plat dak?

Hij controleert eerst het dakoppervlak en de dakbedekking. Hierna gebruikt bij een hogedrukspuit om de vervuiling te verwijderen en gebruikt hij eventueel een schoonmaakmiddel.

ontmossen schuine daken

Ontmossen schuine daken

Het ontmossen van schuine daken vereist iets meer voorbereiding. Een vakman gebruikt hiervoor bovendien vaak een steiger, omdat een hellend daktype lastig te bereiken is. Een hellend dak reinigt de vakman altijd van bovenaf.

Waarom?

Hiermee voorkomt hij dat het water onder de dakpannen terecht komt en in aanraking komt met de dakconstructie. Een rieten dak ontmossen is ook erg belangrijk, omdat mos de kwaliteit van het riet aanpast. Dit gebeurt meestal met een kam, zodat een verse laag riet achterblijft.

Kan ik mijn asbestdak ontmossen?
Nee: het ontmossen van een leien dak met asbest is niet toegestaan. Als u de dakpannen laat reinigen, dan kunnen er asbestvezels loslaten

In plaats van een reiniging moet u het dak in dat geval vervangen.

Dak ontmossen en coaten

Na het ontmossen van uw leien dak, raden we u aan om ook een coating aan te brengen. Een coating is een beschermlaag, die ervoor zorgt dat vervuiling niet langer aan het dakoppervlak kan hechten. Met een dakcoating blijft het oppervlak langer mooi en voorkomt u beschadigingen en lekkages door vervuiling.

Er zijn in principe twee mogelijkheden:

 • Een dakcoating aanbrengen
 • Het dak impregneren

Een coating heeft vaak een kleurtje, waardoor het dak er weer fris en als nieuw uitziet. Dit is een goede keuze als de kleur van uw dakpannen met de loop van de jaren dof is geworden. Impregneren is een onzichtbare laag die vervuiling voorkomt. Dit verandert dus niets aan de uitstraling van uw huis.

Vakman inschakelen voor het ontmossen van uw dak?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op uw dakreiniging!

Dak laten reinigen

Naast het verwijderen van mos, is het ook een optie om een standaard dakreiniging uit te voeren. Hierbij verwijdert u vervuiling, zoals bladeren, takken zand en eventueel zelfs roet. Hoe vaak een dakreiniging noodzakelijk is, is afhankelijk van de situatie. Meestal is één keer per jaar schoonmaken voldoende om de kwaliteit van het dakoppervlak te behouden.

Woont u in een omgeving met veel bomen en vogels, dan raden we u aan de dakreiniging twee keer per jaar uit te voeren.

Hieronder leest u meer over het schoonmaken van platte en hellende daken. Vergelijk gratis de prijzen van verschillende dakwerkers om zo tot wel 40% op de totaalprijs te besparen!

Met een dakreiniging verbetert u de uitstraling van het huis én verhoogt u uw woningwaarde. Maar nog belangrijker is dat u de kans op beschadigingen en lekkages voorkomt. Start nu gratis en vrijblijvend uw offerteaanvraag!

Plat dak reinigen

Een plat dak is gevoeliger voor vervuiling dan een hellend dakoppervlak. Dit komt omdat vervuiling gemakkelijk van een hellend dak afglijdt, en juist op platte daken blijft liggen. Omdat de dakbedekking van platte daken ook gevoeliger is, is het extra belangrijk om uw plat dak goed schoon te houden.

Kan ik mijn plat dak zelf schoonmaken?

Ondanks dat het dakoppervlak gemakkelijker schoon te maken is, raden we u altijd aan een vakman in te schakelen. U moet de dakbedekking niet zomaar belopen, omdat dit het risico op scheurtjes vergroot. Bovendien is het belangrijk dat u de aanpak van de reiniging aanpast aan de staat van het oppervlak. Een vakman houdt hier allemaal rekening mee.

Schuine daken reinigen

Wilt u uw leien dak reinigen? Of heeft uw pannendak een doffe kleur gekregen door vervuiling? Een dakreiniging van een schuin daktype is ingewikkeld, schakel daarom altijd een vakman in.

Hoe gaat de vakman te werk?

Belangrijk bij het schoonmaken van dakpannen, is dat de vakman van bovenaf spuit. Zou hij van onderaf spuiten, dan sijpelt het water naar binnen met nare waterschade als gevolg. In veel gevallen is het dak te reinigen met warm water in een hogedrukspuit. Gaat het echt om hardnekkige vervuiling? Dan kiest de vakman er vaak voor om eerst een schoonmaakmiddel aan te brengen. Dit laat hij eventjes inwerken voordat hij de rest van het dakoppervlak schoonmaakt.

Hoe een leien dak reinigen?

Bekijk hier hoe dakspecialisten een leien dak grondig ontmossen.

Dakpannen reinigen

Ook op dakpannen groeien na verloop van tijd mossen en algen. Dit ziet er niet alleen slordig uit, maar zorgt ook voor beschadigingen. Elk type dakpan vereist een specifieke behandeling. Ga dus nooit zomaar zelf aan de slag, maar schakel een vakman in. Hij kiest een reinigingsmethode die past bij uw pannendak.

Bij keramische dakpannen is het extra belangrijk om na de dakreiniging een coating aan te brengen. Dat komt omdat de reiniging de beschermlaag van de dakpannen kan verwijderen. Een coating beschermt het dakoppervlak na de dakreiniging tegen vervuiling.

Dakreiniging en coating

Een dakwerker zal u altijd aanraden om na het reinigen van de dakpannen, een dakcoating aan te brengen. Dit is een dunne laag die het oppervlak beschermt tegen vervuiling en beschadigingen. De coating op het dak, zorgt er dus uiteindelijk voor dat uw dakoppervlak er mooier en stralend uitziet.

Een coating heeft vaak een kleurtje. Hierdoor is coaten ook erg geschikt om een dak met een doffe kleur weer op te frissen. Zo ziet uw huis er weer als nieuw uit! Het coaten van daken kost gemiddeld €25,- tot €40,- per m². Combineert u het ontmossen, een dakreiniging en coaten dan start de totaalprijs rond de €30,- per m².

dak reinigen Willebroek

Dak reinigen en impregneren

U kunt er ook voor kiezen om uw dak na de dakreiniging te impregneren, in plaats van de coaten. Impregneren is vaak goedkoper, omdat het sneller en eenvoudiger aan te brengen is.

Wat is het verschil?

Bij coaten krijgt het dak ook een frisse kleur. Een dak impregneren houdt in dat de dakwerker een onzichtbare laag aanbrengt. Dit beschermt uw dak wel tegen vervuiling, maar verandert dus niets aan het uiterlijk van uw dakoppervlak. Impregneren kost gemiddeld €5,- tot €10,- per m². Een combinatie van ontmossen en impregneren kost u ongeveer €15,- tot €30,- per m².

Met een dakreiniging voorkomt u beschadigingen!

Vergelijk gratis offertes en vind de vakman met de beste prijs!

Dakgoten reinigen Willebroek

De dakgoten zijn een belangrijk onderdeel van het dak: zij voeren regenwater af naar de regenpijp, zodat er geen lekkages ontstaan. Om ervoor te zorgen dat de hemelwaterafvoer goed werkt, is het belangrijk om de dakgoot ook minimaal één keer per jaar te reinigen.

Kan ik zelf mijn dakgoten reinigen in Willebroek?

In veel gevallen is een standaard keukentrap niet hoog genoeg om de dakgoten te bereiken. Bovendien brengt het werken op hoogte risico’s met zich mee. Hierdoor is het dus verstandiger om een vakman in te schakelen. Hieronder leest u meer over het reinigen van dakgoten in Willebroek en wat dit ongeveer kost.

Wilt u uw dakgoot laten schoonmaken? Vergelijk dan gratis offertes van meerdere specialisten bij u in de buurt. Zo bespaart u uiteindelijk tot wel 40% op de totaalprijs.

Wanneer dakgoot schoonmaken?

In principe is het voldoende om de dakgoten in Willebroek eens per jaar goed te reinigen. Dit voorkomt blokkades en verstoppingen, waardoor het regenwater goed wegloopt naar de regenpijpen. Woont u in een omgeving met veel bomen en vogels? Dan is het risico op vervuiling groter, en raden we u aan de dakgoten elk half jaar schoon te maken.

Als u tussendoor merkt dat de waterafvoer bij een regenbui volloopt of dat het water niet goed wegloopt, dan raden we u aan om direct een vakman in te schakelen voor een reiniging. Hiermee voorkomt u lekkages en andere waterschade.

dakgoten reinigen Willebroek

Dakgoten reinigen prijs

Het schoonmaken van de dakgoten is een belangrijk onderdeel van een dakreiniging. Dit kost ongeveer €5,- tot €7,- per lopende meter. Voor het schoonmaken van een dakgoot van 6 meter lang, betaalt u dus gemiddeld €30,- tot €42,-.

Met het schoonmaken van de dakgoten loopt de totaalprijs van de dakreiniging iets hoger op, maar hierdoor bespaart u uiteindelijk hogere kosten, zoals het repareren of zelfs vervangen van de goot. Daarbij voorkomt u waterschade, en bespaart u op de herstelkosten.

Gevel- en dakreiniging combineren?

Om de uitstraling van uw huis volledig te vernieuwen, raden we u aan om dak- en gevelwerken te combineren. Bovendien bespaart u op de lange termijn op de kosten als u de gevelreiniging en dakreiniging combineert.

Waarom?

Hoe groter de klus: des te lager de prijs per m². Bovendien ziet uw huis er een stuk mooier uit én verhoogt de woningwaarde! Dat wilt u toch ook?

Waarop letten bij inschakelen dakwerkersbedrijf?

Wilt u een dakwerkersbedrijf inschakelen voor uw dakreiniging? Hiermee weet u zeker dat uw dakoppervlak goed schoon is én dat er geen beschadigingen aan het oppervlak ontstaan.

Maar waar moet u op letten bij het zoeken van een vakman?

Wij raden u in ieder geval aan om in uw omgeving te vragen naar ervaringen en aanbevelingen. Hiermee krijgt u namelijk een goed beeld van de kwaliteiten van een bedrijf. Kies bovendien voor een erkende dakwerker, zodat u zeker weet dat de vakman kwaliteit levert. Dit betekent natuurlijk niet dat niet-erkende specialisten geen goede kwaliteit leveren. Vertrouw dus ook op uw gevoel en vergelijk altijd de prijzen van meerdere bedrijven.

Dakreiniging? Schakel een vakman in!
Zo weet u zeker dat uw dak goed schoon wordt en dat het oppervlak niet beschadigd raakt. Bovendien bespaart u uzelf hiermee veel waardevolle tijd en energie. Start nu met gratis offertes vergelijken!

Hoeveel btw moet ik betalen?

Is uw woning ouder dan 10 jaar, dan betaalt u slechts 6% btw voor de dakwerken. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is wel dat het gaat om een privéwoning in het Vlaamse gewest. Het verlaagde btw-tarief is geldig voor arbeids- én materiaalkosten.

Dit geldt wel alleen voor als u een dakwerkersbedrijf inschakelt, en niet als u zelf aan de slag gaat. Meer weten over het btw-tarief voor dakwerken? Lees dan verder op belgium.be.

Hoe besparen op uw dakreiniging?

Een dakreiniging te duur? Nee hoor: er zijn verschillende manieren om te besparen op de kosten. Zo bieden veel bedrijven een kwantumkorting aan. Hoe groter de klus, des te lager de prijs per m². Profiteer hiervan door meerdere dakwerken met elkaar te combineren, of vraag uw buren of zij ook geïnteresseerd zijn in een dakreiniging en splits de kosten!

Zo bespaart u op de kosten van uw dakreiniging:

 • Combineer meerdere werkzaamheden en bespaar op de totaalprijs.
 • Vraag uw buren of zij ook een dakreiniging willen uitvoeren, en regel een kwantumkorting.
 • Kies voor een bedrijf in de buurt, zodat u geen voorrijkosten betaalt.
 • Vergelijk de prijzen van verschillende experts en bespaar tot wel 40%!

Meest recente dakreiniging offerteaanvragen

Dakreiniging in Mechelen
Dak ontmossen in Mol
Dakgoten reinigen in Heist op den Berg
Ontmossen van dak in Turnhout
Houten ramen aanpakken in Geel
Dakpannen reinigen in Herentals
Dakcoating aanbrengen in Brasschaat
Daken reinigen in Lier
Dakgoot schoonmaken in Meerhout
Dak reinigen in Antwerpen

dak ontmossen

Dakwerker nodig voor een dakreiniging? Gratis offertes vergelijken!

Is uw dak vervuild? Laat dan zo snel mogelijk een dakreiniging uitvoeren en voorkom vervelende beschadigingen. Combineer de dakreiniging bovendien met een dakcoating of kies voor het impregneren van uw dak. Zo blijft uw dak langer schoon én mooi! Op zoek naar een dakwerker bij u in de buurt?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk meerdere gratis offertes in uw mailbox. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs! En geen zorgen: de aanvraag is gratis én vrijblijvend. U zit dus helemaal nergens aan vast! Ook als u op zoek bent naar experts voor gevelwerken!

Start nu met besparen!

Binnen 1 minuut geregeld!