gevelwerken Oosterzele

Gevelwerken Oosterzele

Wilt u gevelwerken in Oosterzele laten uitvoeren? Gevels hebben fors te lijden. Niet alleen luchtvervuiling en weeromstandigheden, maar ook het bekladden met graffiti eisen soms hun tol. Veel woningen dragen een grauwe sluier over zich. Niet alleen is dat niet mooi, ook kan het tot vorstschade leiden. Zoekt u een goedkope gevelwerker voor gevelrenovatie, gevelreiniging of andere gevelwerken?

Start gratis offerteaanvraag!

De prijzen van gevelwerkers uit Oosterzele en omstreken lopen nogal uiteen, waardoor u best meerdere offertes vergelijkt voordat u een keuze maakt. Door de offertes te vergelijken op prijs en aanbod bespaart u tot wel 40% op de kosten van uw gevelwerken!

Welke klussen vallen onder gevelwerken?

De buitengevel vormt een belangrijk onderdeel van iedere woning. De gevelmuren beschermen uw woning tegen de weeromstandigheden, vocht en kou. Daarnaast bepalen gevels voor een groot deel het aanzien van woningen.

Het werk van gevelwerkers bestaat uit het in stand houden van zowel de decoratieve als de beschermende functie van gevels.

Gevelwerkers voeren vaak een gevelrenovatie, gevelreiniging of herstelwerk aan de voegwerken uit. Ook het schilderen en aanbrengen van gevelbekleding op nieuwe buitengevels valt onder de werkzaamheden van gevelspecialisten. Daarnaast is een gevelwerker u graag van dienst met deskundig advies en antwoord op al uw vragen.

gevelwerker Oosterzele

Waarom een gevelwerker in Oosterzele inschakelen?

Gevelwerken laat u best over aan professionele gevelwerkers uit Oosterzele en omstreken. Een vakman beschikt over de specialistische kennis die nodig is voor het uitvoeren van een gevelrenovatie of gevelreiniging. Gevelwerkers in Oosterzele beschikken over deze kennis en ook over de benodigde materialen en gereedschappen. Wanneer u een vakkundige gevelspecialist inschakelt voor de gevelwerken, profiteert u van onder meer de volgende voordelen:

 • U hoeft zelf geen hoge ladders op te klimmen.
 • De gevelspecialist beschikt over de juiste kennis en speciaal gereedschap.
 • Een gevelwerker heeft ruime ervaring in verschillende gevelwerken.
 • Met een professional bent u altijd verzekerd van topkwaliteit gevelwerken.

Op zoek naar een gevelwerker? Vergelijk gratis offertes!

Welke gevelwerken?

Over het algemeen zijn gevelwerken in drie categorieën onderverdeeld, namelijk gevelrenovatie, gevelreiniging en bekleding. Wilt u meer weten over de verschillende gevelwerken die gevelspecialist in Oosterzele voor u uitvoeren? Lees dan snel verder op deze pagina voor meer informatie over gevelwerken, de voor- en nadelen en de bijbehorende kosten.

gevelrenovatie Oosterzele

Gevelrenovatie Oosterzele

Heeft u net een woning gekocht en wilt u de gevel renoveren? Of wilt u een gevelrenovatie in Oosterzele laten uitvoeren door een gevelspecialist om uw bedrijfspand er weer toonbaar uit te laten zien? Na een renovatie zien de buitengevels van uw huis of bedrijfspand er niet alleen weer als nieuw uit, ook beschermen ze uw pand beter. Vergelijk gratis gevelrenovatie offertes.

Enkele voordelen van een gevelrenovatie:

 • De waarde van uw woning stijgt met nette gevels.
 • U verbetert het behoud van uw woning.
 • De kans op lekkages en vocht- en schimmelplekken wordt een stuk kleiner.
 • Uw buitengevel houdt na de renovatie warmte beter binnen.

Voegwerken

De voegwerken bepalen in grote mate het uitzicht van uw woning. Perfecte voegwerken zijn het visitekaartje van uw woning. Daarom is het van groot belang, dat de kleur van de voegen afgestemd zijn op de kleur van de gevelsteen. De gevelwerken experts uit ons bestand adviseren bij voegwerken in Oosterzele u graag over de juiste kleurensamenstelling die bij uw woning het beste tot zijn recht komt. Voordat uw woning wordt ingevoegd plaatsen zij staaltjes.

Indien er voegwerken moeten uitgevoerd worden in een specifieke kleur, dan hanteren de vakmannen vaak een Seifertmortel (dit is een kant en klaar samengestelde voegmortel). Naast de kleur van de voegen is ook duurzaamheid van zeer groot belang. In een slechte staat verkerende voegwerken kunnen veel (vocht) en gevelproblemen veroorzaken.

Alleen met de juiste wijze van aanbrengen en uiterst ervaren gevelwerken specialisten krijgt u het optimale voegwerken. Goede voegwerken dragen bij tot een langere levensduur van uw gevel. Vraag daarom offertes van gevelwerkers aan.

De prijs van deze gevelwerken?

Het verwijderen van voegen kost gemiddeld tussen de €30,- en €50,- per m². Het herstellen van voegwerken kost gemiddeld €12,50 per steen.

Knip- en snijvoegwerk

Knip- en snijvoegwerk is een oud ambacht.

Meestal heeft een gevelwerken firma een vaste ploeg snijvoegers in dienst, die dagelijks dit hoogstaande vakwerk uitoefenen.

Vaak kan de vakman u wel foto’s laten zien van eerdere projecten waar de uitgevoerde snijvoegen toonbaar zijn.

Voegwerken in beeld

Het aanbrengen van een knip/snijvoeg!

Verwijderen versleten voegwerk

Een andere dienst die de gevelwerken experts vaak uitvoeren is het verwijderen van versleten voegwerken. Dit wordt ook vaak uitgevoerd door een vaste ploeg van vakmensen. Het verwijderen van versleten voegwerken is niet zomaar ‘even hakken’. De vakmensen weten wat de eisen zijn voor een gezonde ondergrond voor het nieuwe voegwerk. Hiervoor gebruiken zij de benodigde machines.

Voegen uithakken

Het uithakken van voegen gebeurt met een elektrische hakhamer. Tijdens deze werkzaamheden worden indien gewenst ook de kapotte stenen verwijderd. Uithakken heeft als voordeel dat het minder stof veroorzaakt dan uitslijpen minder tijd kost. Voegen laten uithakken door een gevelwerker kost gemiddeld tussen de €30,- en €45,- per m².

Voegen uitslijpen

Voegen die te hard of te smal zijn om uit te hakken worden uitgeslepen. Uitslijpen is een tijdrovende klus. Deze methode van voegwerken is vaak nodig bij oude panden, waarbij de metselwerken zijn voorzien van een platvolvoeg. Houd rekening met gemiddelde kosten tussen de €35,- en €50,- per m² voor het laten uitslijpen van voegwerk.

metselwerken

Metselwerken

Heeft uw huis metselwerk op de gevels? Het is belangrijk om zowel de gevelstenen als de voegen in goede conditie te houden. Na verloop van tijd of bij slecht onderhoud is het mogelijk dat de metselwerken poreus worden. Ook mos- en alggroei maakt de metselwerken poreus. Regenwater en vocht dringt vervolgens door in de stenen. Dat kan onder andere vochtplekken en schimmelvorming in huis veroorzaken, maar ook vorstschade in de gevel.

Het metselen van nieuwe muren valt ook onder de werkzaamheden van gevelspecialisten. Vraag offertes aan en ontdek de prijzen. Voor standaard metselwerken betaalt u tussen de €55,- en €60,- per m², exclusief materiaal.

Wat zijn oorzaken van scheuren in de gevel?

Scheuren kunnen onder andere ontstaan door temperatuurverschillen, verzakking door bouwwerkzaamheden, grondsamenstelling en grondwaterstanden. Doordat scheuren allerlei oorzaken kunnen hebben, moet dit grondig onderzocht worden door een gevelreiniger, zodat de oorzaak adequaat behandeld kan worden alvorens de metselwerken te repareren.

Complete gevelrenovatie

Een complete gevelrenovatie in Oosterzele omvat naast reparaties aan voeg- en metselwerk ook reiniging en impregnatie. De gevel kan door middel van stoom, chemische bestandsdelen of zandstraling gereinigd worden, afhankelijk van de ondergrond. Impregnatie zorgt er vervolgens voor dat uw gevel vuil- en vochtwerend wordt en het resultaat van uw gevelrenovatie langer zichtbaar blijft.

Gevelrenovatie in Oosterzele nodig?

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan bij gevelwerkers uit Oosterzele!

Gevel impregneren

Het impregneren van uw buitengevel voorkomt veel ongemakken zoals schimmels, algen- en mossengroei. Impregnatie is in feite het vochtwerend maken van uw buitengevel, waardoor vocht niet de kans krijgt om in uw muur te trekken en ongemakken te veroorzaken. Voordat u hiermee begint is het echter wel van belang dat u uw gevel eerst laat reinigen en eventuele schade laat herstellen. Vraag gratis en vrijblijvend gevelwerken offertes aan. Houd rekening met gemiddelde kosten tussen de €8,- en €12,- per m².

gevel impregneren Oosterzele

Hoe werkt het impregneren van een buitenmuur?

Nadat uw gevelmuren geïnspecteerd, hersteld en gereinigd zijn, is het mogelijk om de gevelwerker uit Oosterzele de gevel te laten impregneren. Daarmee beschermt u uw gevelmuren jarenlang tegen vuilaanslag, doorslaand vocht en schimmelvorming.

Hoe werkt impregneren?

Gevelspecialisten bespuiten de muur bij een impregatie met een waterafstotend middel. Hij stemt het middel precies af op het materiaal van uw gevel. Bovendien zorgt de gevelwerker ervoor dat er geen enkel plekje overgeslagen wordt. Voor een goede vochtwering kiest u voor een ademend impregneermiddel. Daardoor kan het vocht van binnen wel naar buiten, maar niet andersom. Wist u dat het tevens mogelijk is om een dak te impregneren? Hier leest u meer over alle vormen van dakreiniging.

Voordelen van impregneren buitenmuur

 • Langdurige werking
 • Voorkomt vochtschade
 • De gevel is gemakkelijker te onderhouden

Gevelonderhoud

De staat van uw gevelmuren is bepalend voor de eerste indruk van uw woning of bedrijf. Vervuilde gevels met bijvoorbeeld algengroei geven geen mooie aanblik. Regelmatig onderhoud biedt uitkomst voor dit probleem. Het ouderhouden van gevels is specialistisch werk waar veel bij komt kijken. Hierbij moet u denken aan de kennis van de verschillende soorten ondergrond, gevelstenen of andere bekleding.

Welke gevelwerken vallen onder gevelonderhoud?

Een gevelreiniging komt bij onderhoud vaak voor. Dat doet de gevelspecialist met bijvoorbeeld hogedrukreiniging of zandstraling. Maar ook het repareren van scheuren, loszittende gevelstenen of beschadigd voegwerk en het vervangen van bekleding vallen onder gevelonderhoud.

Wat kost gevelrenovatie?

Wilt u een gevelspecialist inschakelen voor een professionele renovatie van uw gevelmuren? Dan bent u vast nieuwsgierig naar de prijzen van een renovatie! Een renovatie door het herstellen van voegwerken kost bijvoorbeeld gemiddeld €12,50 per steen. Wilt u metselwerken laten uitvoeren? Standaard metselwerken hebben een gemiddelde prijs tussen de €55,- en €60,- per m², exclusief materiaal.

In de prijstabel op deze pagina vindt u meer prijsvoorbeelden van gevelwerken!

Om u een idee te geven met welke prijzen u ongeveer rekening moet houden bij een renovatie, vindt u in de onderstaande prijstabel een handig overzicht van gemiddelde prijzen. Benieuwd naar exacte prijzen van uw renovatie? Vraag gratis en vrijblijvende offertes van gevelwerken aan!

Gevelrenovatie prijzen 2024

Werkzaamheden gevelrenovatie Gemiddelde prijs*
Voegwerken
Voegen uithakken €30,- tot €45,- per m²
Voegen uitslijpen €35,- tot €50,- per m²
Voegen herstellen €12,50 per steen
Metselwerken
Standaard metselwerk €55,- tot €60,- per m² (excl. materiaal)
Metselen halfsteensmuur (bakstenen) €100,- tot €125,- per m²
Metselen buitenmuur (incl. voegwerk) €115,- tot €130,- per m²
Afwerking gevelrenovatie
Gevel impregneren €8,- tot €12,- per m²
*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Besparen op de kosten van een gevelrenovatie in Oosterzele?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. Vergelijk & bespaar.

Gevelreiniging Oosterzele

Zoals we al aangaven is materialenkennis van belang om uw gevel adequaat te reinigen. Op deze manier kunt u ervan op aan dat de juiste reinigingsmethode door de gevelreiniger wordt toegepast. Zandstraling is een voorbeeld van een reinigingsmethode die vooral bij sterk vervuilde gevels wordt gebruikt. Er wordt echter niet altijd zand gebruikt bij gevelreiniging in Oosterzele, het stralingsmiddel is afhankelijk van uw gevel.

Na het reinigen is het verstandig om een coating of impregnatie toe te laten passen op uw gevel om deze vuil- en vochtwerend te maken. Besparen op gevelreiniging? Vergelijk gratis offertes.

Voordelen van gevelreiniging

 • Uw gevel wordt als nieuw
 • Eventueel vuil- en vochtwerend door impregnatie

gevelreiniging Oosterzele

Straalreiniging

Deze gevelreiniging methode maakt gebruikt van een straalmiddel in de vorm van korrels die onder hoge druk op de gevel worden gespoten. Er bestaan ook toestellen die een wervelende straal spuiten, waardoor er een schurend effect ontstaat op de muur.

Vanwege de hoge druk loopt men met deze methode van reiniging wel enig risico op schade aan de gevel, tenzij u het werk door professionals laat verrichten.

Gevel zandstralen

Bekijk hoe het zandstralen werkt!

Gevel zandstralen

Om dieper in te gaan op straalreiniging, moet u weten dat er verschillende manieren zijn om gevels te stralen. Een eerste methode is uw gevel zandstralen. Deze methode behoort bij de zogenaamde harde methodes. Door uw gevel te stralen met zand wordt een straalmiddel (meestal grit), gemengd met water. Dit mengsel wordt onder hoge druk op uw gevel gespoten en zo het vuil verwijderd.

De korrels die gebruikt worden zijn beschikbaar in verschillende groottes, vormen en hardheid. Dit alles is in belang van de te verwijderen vervuiling. De techniek wordt voornamelijk toegepast op gevels die opgetrokken zijn uit bakstenen.

Waar moet u rekening mee houden?

Er moet rekening gehouden worden met het voegwerk. Is uw voegwerk beschadigd, dan raden we stralen met zand van uw gevel af. Hiervoor bestaat dan een andere techniek, namelijk nevelstralen. Een andere factor die meespeelt bij zandstralen is uiteraard de graad van vervuiling op uw gevel. Graffititekeningen bijvoorbeeld zijn daar een goed voorbeeld van.

Het spreekt voor zich dat het zandstralen van een gevel best door een vakman gebeurt. Vraag hier direct prijsopgaven aan. De prijs voor het zandstralen van uw gevel wordt meestal per vierkante meter berekend. Reken op een gemiddelde prijs van €12,- tot €15,- per m².

Kan de reinigmethode zandstralen mijn gevel beschadigen?

Bij een onjuiste toepassing kunnen zandstralen inderdaad uw gevel beschadigen. Uw gevelreiniger zal hier rekening mee moeten houden door het straalmiddel af te stemmen op de ondergrond, de juiste hoeveelheid stralingsmiddel te gebruiken en de juiste hoeveelheid druk toe te passen.

Vervuilde gevel? Kies voor gevelreiniging in Oosterzele!

Schakel een ervaren gevelwerker uit Oosterzele in. Ontdek de scherpe prijzen.

Nevelstralen

Zoals hierboven reeds gezegd, bestaat er een andere techniek dan stralen met zand om een gevel te reinigen indien de ondergrond niet uit bakstenen bestaat. We hebben het over nevelstralen. Deze techniek wordt toegepast op een zachtere ondergrond, maar ook op de zogenaamde “geklasseerde gebouwen”. De straal zal niet zo hard zijn als bij stralen met zand. Het is zelfs zo dat er niet per se water aan te pas moet komen.

Waarom schakelt u best een gevelspecialist in?

Het is van groot belang bij deze techniek dat de straal zeer zorgvuldig wordt ingesteld. Ook de afstand tussen de straal en de gevel dient juist te zijn. Ook een taak die best uitbesteedt wordt aan een specialist dus. Een nadeel van deze techniek is dat het minder kan toegepast worden op een gladde ondergrond maar wel op natuursteen, kunststoffen gevels, pleisterwerk, enzovoort.

Een voordeel is dan weer dat er een chemisch reinigingsmiddel kan toegevoegd worden voor het geval de verontreiniging nogal hardnekkig is. De kosten van nevelstralen liggen gemiddeld tussen de €15,- en €20,- per m².

vochtstralen Oosterzele

Vochtstralen

Dan hebben we het over vochtstralen. Deze methode is ook geschikt voor zeer vervuilde gevels, zoals met graffititekeningen, roetaanslag, enzovoort. De techniek heeft veel gelijkenissen met stralen met zand, want de methode wordt ook toegepast op bakstenen gevels. Ook hier dient het voegwerk in orde te zijn en moet de specialist misschien eerst de voegen herstellen. Het grote verschil met stralen met zand is dat hier geen grit aan te pas komt, maar gebruik gemaakt wordt van vocht.

Het water zorgt ervoor dat er weinig stof opwaait en dus geen hinder vormt voor uw omgeving. Bij stralen met zand is dat net iets anders. Bij vochtstralen is het aangeraden om na de reiniging uw muur te impregneren. Dit omdat er bij eventuele barstjes in de ondergrond het vocht naar binnen dringt. Het risico op vochtplekken aan uw binnenmuren is niet ondenkbaar.

De kosten voor vochtstralen liggen iets hoger dan zandstralen en nevelstralen. U mag rekenen op een gemiddelde prijs tussen de €18,- en €22,- per m².

Stoomreiniging

Stoomreiniging oefent minder druk uit op de gevel zodat het risico op mechanische beschadiging kleiner is. Op bepaalde gevelsoorten is er bij stoom wel een gevaar voor chemische beschadiging. Als de gevel veel zouten bevat, dan kan de hete stoom deze doen oplossen, waardoor het zout uit de gevel “bloedt”, zodat er witte, kalkachtige vlekken ontstaan die moeilijk te verwijderen zijn. Vanaf €5,- per m² laat u een gevelspecialist een stoomreiniging uitvoeren.

Besparen op de kosten voor gevelreiniging in Oosterzele?

Vergelijk gratis gevelreiniging offertes & bespaar op de totaalprijs!

Chemische reiniging

Chemische reiniging oefent geen druk uit op de gevel. Het risico op verwering of het loskomen van stukjes steen in de gevel is dus bijna onbestaand. Chemische gevelreiniging werkt met bepaalde stoffen die vuil van de gevel kunnen losweken of zelfs geheel oplossen. Uiteraard zijn professionals nodig om de juiste middelen op de juiste gevel toe te passen. De keuze voor het verkeerde chemische reinigingsmiddel kan enorme schade toebrengen aan de gevel.

Chemische reiniging is ook niet geschikt voor elke soort ondergrond. Na de chemische gevelreiniging wordt er soms nagespoeld met heet water onder hoge druk of stoom, waardoor het risico op mechanische schade toch weer ter sprake komt. Er zal ook onvermijdelijk iets van de chemische producten achterblijven, wat in sommige gevallen een gevolg kan hebben bij de eigenlijke buitenschilderwerken.

Opnieuw geldt hier dat het werk best door beroepsreinigers kan worden uitgevoerd. Reken voor chemisch reinigen op een prijs vanaf €15,- per m².

Laserreiniging

De meest moderne gevelreinigingstechniek heet laserreiniging. De laserstralen (in essentie extreem intense lichtstralen) verdampen het vuil van uw gevel. Laserreiniging is traag en intensief maar het brengt mechanische toe. De methode kan niet op alle gevels worden toegepast. Op bepaalde (vooral donkere) gevels kan een langdurige blootstelling aan het felle licht leiden tot verkleuring.

graffiti verwijderen Oosterzele

Graffiti verwijderen

Een vakkundige gevelreiniger uit Oosterzele is in staat om graffititekeningen te verwijderen vanaf elke ondergrond zonder uw gevel te beschadigen. Hierbij past hij thermische reiniging, chemische reiniging of zandstralen toe afhankelijk van het type ondergrond en de gebruikte verf. Eventueel kunt u ter bescherming van uw gevel ook een anti-graffiti coating laten aanbrengen, dit voorkomt dat verf in de poriën van de ondergrond dringt.

Anti-graffiti coating

Wanneer u vaker last heeft van graffititekeningen kunt u overwegen om een anti-graffiti coatinglaag te laten aanbrengen op uw gevel. Hierdoor kan graffiti zich minder goed hechten op uw gevel waardoor graffititekeningen verwijderen eenvoudig kan worden uitgevoerd met behulp van heet water en hoge druk.

Er zijn 3 types anti-graffiti coatings:

 • Zelfopofferende coating
 • Semi-permanente coating
 • Permanente coating

Graffiti verwijderen van een gevel met anti-graffiti coating

Een zelfopofferende coating beschermt uw gevel doordat de graffititekening zich aan de coatinglaag hecht en vervolgens samen met de coating volledig verwijderd wordt. Nadien dient u wel een nieuwe coating aan te brengen. Dat geldt ook voor een semi-permanente coating die uit een grondlaag en zelfopofferende laag bestaat. Een permanente coatinglaag hoeft u echter niet te vervangen na de graffitiverwijdering.

Hoe de kosten voor het reinigen van graffiti bij de dader verhalen?

U zult voordat u de kosten kunt achterhalen aangifte moeten doen bij de politie of een lokaal meldpunt. De graffititekening wordt dan geregistreerd en wanneer de dader op heterdaad betrapt wordt kan hij aansprakelijk worden gesteld voor eerder aangebrachte graffiti. Via een civiel proces kan vervolgens de kosten voor het reinigen van de graffiti verhaald worden.

Wat kost gevelreiniging?

Is een van uw gevelmuren vervuild en wilt u een gevelspecialist inschakelen voor een professionele gevelreiniging in Oosterzele? Een goede keuze! U bent vast benieuwd naar de prijzen van deze gevelwerken. Wilt u uw gevel laten reinigen door middel van zandstralen? Dat kost gemiddeld €12,- tot €15,- per m². Stoomreinigen laat u vanaf €5,- per m² uitvoeren door een gevelwerker en chemisch reinigen doen gevelspecialisten vanaf €15,- per m².

Benieuwd naar meer prijzen?

Het is lastig om hier exacte prijzen te geven, omdat deze door verschillende factoren beïnvloed worden. In de prijstabel op deze pagina vindt u een handig overzicht van gemiddelde prijzen van verschillende gevelreinigingsmethodes. Benieuwd naar exacte prijzen? Vraag gratis offertes aan!

Gevelreiniging prijzen 2024

Gevelreinigingsmethode Gemiddelde prijs per m²
Zandstralen €12,- tot €15,-
Nevelstralen €15,- tot €20,-
Vochtstralen €18,- tot €22,-
Stoomreinigen Vanaf €5,-
Chemisch reinigen Vanaf €15,-
*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Last van vuil of mosgroei op uw gevel?

Vraag offertes aan en schakel een gevelwerker uit Oosterzele in voor een gevelreiniging!

gevelbekleding Oosterzele

Gevelbekleding

Bent u op zoek naar een unieke uitstraling voor uw huis? De gevel bepaalt voor een groot deel het aanzien, omdat deze het eerste opvalt aan een woning. Naast een decoratieve functie hebben gevels ook een beschermende functie. Vocht en kou van buiten komen uw huis niet in. Wanneer u nieuwe gevelbekleding in Oosterzele wilt laten plaatsen door een gevelwerker, heeft u ruime keuze uit verschillende soorten.

Welke bekleding voor uw gevelmuren het meest geschikt is, is afhankelijk van de gewenste uitstraling, het onderhoud dat u wilt (laten) plegen en uw budget. Hieronder leest u meer over de eigenschappen en voor- en nadelen van verschillende types bekleding voor gevelmuren. Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan.

Gevel met hout bekleden

Wilt uw woning een warme en authentieke uitstraling geven? Kies dan voor een houten bekleding. U heeft keuze uit hardhout en zachthout. Hardhout heeft een hoge houtdichtheid, waardoor het erg sterk is en lang meegaat. Het hout vergrijst na verloop van tijd. Gevelspecialisten uit Oosterzele leveren ook thermowood of multiplex voor bekleding van gevels.

Waar moet u rekening mee houden?

Hout vraag enig onderhoud en moet regelmatig gecontroleerd worden op houtrot. Wilt u hardhouten bekleding? Let er dan goed op dat het hout uit duurzaam beheerde bossen afkomstig is. Houten bekleding kost gemiddeld tussen de €100,- en €150,- per m².

Gevelbepleistering

Het laten bepleisteren van gevels is zeer populair. De meest voorkomende manieren van gevelbepleistering zijn met kunstharspleister of met minerale sierpleister. Elke manier heeft eigen karakteristieken en voor- en nadelen.

Kunstharspleister is een synthetische sierpleister waarbij kunsthars of siliconen het bindmiddel vormen. Kunstharspleister is vooral geschikt voor gevels met weinig oneffenheden, omdat gevelwerkers de laat dun aanbrengen. Het voordeel is dat de gevelbepleistering elastisch is, waardoor u minder last van scheuren heeft.

Minerale sierpleister is niet elastisch, maar wel geschikt voor gevels met veel oneffenheden. De gevelbepleistering bestaat uit cement of kalk met zand en water. Het belangrijkste voordeel van minerale sierpleister zijn de goede vochtregulerende kwaliteiten. De prijs van gevelbepleistering ligt tussen €80,- tot €120,- per m², inclusief isolatie.

Gevelpleister herstellen

Wanneer u onverhoopt te maken hebt met beschadigde gevelpleister, dan moet deze hersteld worden. U moet in het achterhoofd houden dat de firma die de gevelpleister heeft aangebracht doorgaans een garantie geeft van 10 jaar. Het is dus in de eerste plaats zaak om uw aannemer aan te spreken. Ter info geven we enkele mogelijkheden op welke manier uw gevelpleister kan hersteld worden.

 • Wanneer blijkt dat er geen volledige nieuwe pleisterlaag dient aangebracht te worden, kan u proberen herstellen door de gevel te kaleien.
 • In bovenstaand geval, of uw buitenmuur ziet er ronduit slecht uit, is het aangeraden om uw gevel te schilderen. Hiervoor bestaan specifieke verfsoorten.
 • U kan ook scheurtjes herstellen door een “buitenvuller” te gebruiken. U blijft wel zien waar de scheurtjes en barstjes geweest zijn. Ook hier: best overschilderen.

pvc gevelbekleding Oosterzele

Pvc-gevelbekleding

Pvc is de afgelopen jaren aan een grote opmars bezig. De gunstige prijs en de duurzame eigenschappen van het materiaal maken dat veel mensen kiezen voor pvc-bekleding. U heeft ruime keuze uit verschillende kleuren en afwerkingen. Zelfs niet van echt te onderscheiden houtmotieven of steenimitaties zijn mogelijk!

Het grote voordeel van pvc is dat u er weinig onderhoud aan hoeft te plegen en dat het materiaal slijtvast is. Reken voor pvc op een gemiddelde prijs tussen €75,- en €125,- per m².

Kunstleien of natuurleien gevelbekleding

Leien staan vooral bekend als dakbedekking, maar op ook gevels kunnen ze goed geplaatst worden. U heeft keuze uit kunstleien of natuurleien. De gevelspecialist bevestigt de leien met haken of spijkers op een houten onderwerk.

Bij leien geeft u uw woning een unieke uitstraling met legpatronen. Houd er wel rekening mee dat leien breekbaar zijn. Kunststof leien kosten gemiddeld €75,- tot €80,- per m². Leien van natuurklei hebben een gemiddelde prijs van €110,- tot €125,- per m².

Gevelbekleding van crepi

Crepi is een gevelpleister die veel wordt toegepast. Gevelspecialisten brengen het elastische materiaal rechtstreeks op de gevel aan, wat crepi geschikt maakt voor verschillende ondergronden. Combineer de crepi met een extra isolatielaag om uw energierekening te verlagen.

U heeft keuze uit meer dan vierhonderd verschillende kleuren, zodat de crepi altijd goed bij uw woning past. Houd voor deze gevelwerken rekening met een gemiddelde prijs tussen €100,- en €140,- per m², inclusief gevelisolatie.

Schakel een gevelspecialist in voor nieuwe gevelbekleding!

Vraag vandaag nog gratis en vrijblijvende offertes aan!

Gevel bekleden met steenstrips

Wilt u wel de authentieke uitstraling van metselwerken, maar heeft u geen gemetselde buitengevels? Dan is een bekleding met steenstrips misschien wat u zoekt. Steenstrips worden in de meeste gevallen gemaakt van echte bakstenen, waardoor u het verschil met metselwerken niet eens ziet.

Bovendien nemen de strips met hun dikte van ongeveer twee centimeter weinig ruimte in. Laat de steenstrips plaatsen op isolatieplaten om de isolatiewaarde van uw woning te verhogen. Steenstrips kosten gemiddeld €200,- tot €250,- per m².

Gevel kaleien

Bij het kaleien van gevels schildert de gevelspecialist de muur over met kalkverf. De meeste mensen kiezen ervoor hun gevel te laten kaleien door het authentieke uiterlijk dat hiermee behaald wordt. Bovendien is kaleien erg geschikt om oneffenheden in gevels weg te werken en de kalkverflaag beschermt uw woning uitstekend tegen weersinvloeden.

Waar moet u rekening mee houden?

Het aanbrengen van kalei neemt relatief veel tijd in beslag, omdat de gevelwerker meerdere lagen aan moet brengen. Ook moet u er rekening mee houden dat kaleien iedere vijf tot 10 jaar opnieuw gedaan moet worden. Kaleien kost tussen €25,- en €40,- per m².

gevelbekleding met gevelisolatie

Gevelbekleding met gevelisolatie

Laat u de buitengevel van uw woning (opnieuw) bekleden? Dan is het verstandig om bij de gevelwerken direct in extra gevelisolatie te investeren. Door uw woning langs de buitenkant te isoleren, verhoogt u de waarde van uw woning en bespaart u jaarlijks op uw energierekening. Gevelwerkers gebruiken meestal isolatieplaten van polystyreen hardschuim die ze onder de nieuwe bekleding plaatsen.

Met extra gevelisolatie profiteert u van vele voordelen. De isolatieplaten worden naadloos aangebracht, zodat u geen last heeft van koudebruggen, waar de isolatie doorbroken is. Het comfort in uw woning wordt verhoogd en u voorkomt problemen met doorslaand vocht. Een gevelspecialist vertelt u graag meer over de mogelijkheden.

Wat kost gevelbekleding?

Wilt u een gevelwerker inschakelen voor het aanbrengen van nieuwe bekleding op een buitengevel? Een goede keuze! U wilt dan vast weten met welke prijzen u ongeveer rekening moet houden. Voor kunstleien bekleding inclusief gevelisolatie betaalt u gemiddeld €75,- tot €80,- per m². Liever crepi gevelwerken? Houd dan rekening met gemiddelde prijzen tussen de €100,- en €140,- per m².

Benieuwd naar meer prijzen?

In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van gemiddelde prijzen van verschillende soorten gevelbekledingen. Bent u benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

Gevelbekleding prijzen 2024

Soort gevelbekleding Gemiddelde prijs per m² incl. isolatie*
Hout €100,- tot €150,-
Gevelbepleistering €80,- tot €120,-
Pvc €75,- tot €125,-
Kunstleien €75,- tot €80,-
Natuurleien €110,- tot €125,-
Crepi €100,- tot €140,-
Steenstrips €200,- tot €250,-
Gevel kaleien €25,- tot €40,-
*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gevelwerken Oosterzele: de premies

Wist u dat u wellicht recht heeft op een premie of kan profiteren van een verlaagd btw-tarief? Zo is er bijvoorbeeld de verbeteringspremie voor kleine verbeteringswerken, denk aan gevelonderhoud. Laat u de gevel ook direct isoleren? Dan heeft u wellicht recht op een mooie isolatiepremie. U kan ook kijken of u recht heeft op de overkoepelende renovatiepremie of kan profiteren van een btw-tarief van 6%.

Lees meer over de verschillende premies en regelingen:

gevelspecialist Oosterzele

Gevelwerken Oosterzele? Gratis offertes vergelijken!

Zoekt u een goedkope specialist voor een gevelrenovatie? Of wilt u weten wat een gevelreiniging u precies gaat kosten? Gevelwerkers uit Oosterzele zijn u graag van dienst met gevelwerken of deskundig advies. Met een professionele gevelwerker bent u verzekerd van kwaliteitswerk! Bespaar tot wel 40% op de kosten!

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt maximaal zes offertes van gevelwerken in Oosterzele, helemaal gratis en vrijblijvend! Door de prijsopgaven met elkaar te vergelijken op basis van kostprijs en aanbod, ziet u snel welke gevelexpert u de beste prijs en service biedt!

Deelgemeenten van Oosterzele

Oosterzele, Balegem, Gijzenzele, Landskouter, Moortsele en Scheldewindeke

De postcode die bij deze deelgemeenten hoort:

9860

Werkgebied