Dakreiniging is een noodzakelijkheid! Als u rondkijkt in Roeselare ziet u dat vele daken bedekt zijn met mossen, algen en vuil. Het oogt alleen niet mooi, maar het is ook nadelig voor uw woning. Immers, door het weer zal uw dak na verloop van tijd vochtig zijn, barsten en scheuren vertonen en zo uw energiefactuur doen stijgen. Bovendien is er een reëel risico op lekken. Daarom is het aangewezen om uw dak op regelmatige tijdstippen te laten reinigen. Door een regelmatige dakreiniging zal uw dak vrij zijn van de boosdoeners zoals mossen, algen en vuil en er terug mooi uitzien. Bovendien zal uw dak er voor zorgen dat er zich geen lekkages voordoen. Een win-win situatie dus. Wij zijn een netwerk van dakreinigers werkzaam in heel Vlaanderen. Bij ons kunt u geheel vrijblijvend en kosteloos een offerteaanvraag doen om een goedkope dakreiniger uit uw streek te vinden.
dakreiniging Roeselare

Wij hebben gemerkt dat mensen het lastig vinden om een betrouwbare, goedkope en professionele firma in Roeselare te vinden die voor hen het dak kan schoonmaken. Wij hebben ons initiatief zo ingestoken dat u na het bevestigen van de offerteaanvraag tot 3 prijsvoorstellen van firma’s uit uw streek kan ontvangen. De prijzen van dakreinigers lopen erg uiteen en zo kunt u eerst vergelijken voordat u een vakman inschakelt, wel zo prettig!

Scroll snel naar de voor u belangrijke informatie:

dakpannen reinigen Roeselare

Dakreiniging voor elke dakbedekking

Dakbedekkingen komen in verschillende vormen voor. Er zijn de traditionele dakpannen, vooral te zien in de streek van Roeselare, daarnaast op platte daken de roofing dakbedekking, maar verder ook golfplaten, leien, zinken en rieten daken. Elk dak moet schoongemaakt worden en er is een methode voor elk van die daken. Hebt u een woning in Roeselare met dakpannen of golfplaten? Dan wordt de dakreiniging meestal uitgevoerd met een hogedrukreiniger. De temperatuur van het water is ongeveer 80 à 100°C. Een leien dak moet voorzichtiger aangepakt worden. Het materiaal is immers meer kwetsbaar dan dakpannen. Daarom gebruikt de dakreiniger een lagedrukreiniger. Een dakreiniging van een rieten dak vraagt zeker bijzondere aandacht. Hier komt geen water aan te pas, maar wordt een dun laagje van het riet weggehaald. Het spreekt voor zich dat deze klus best geklaard wordt door een ervaren dakreiniger. Benieuwd naar de prijs en mogelijkheden voor dakreiniging? Lees hier meer over de prijzen.

Dakpannen reinigen

We gaan iets dieper in op het reinigen van traditionele dakpannen in Roeselare. We lichten ook even toe waarom dit best door een ervaren dakreiniger uitgevoerd wordt. Eerst en vooral is er de visuele inspectie van uw dakpannen. Een specialist ziet meteen of u uw dakpannen kan hergebruiken en laten reinigen. Kapotte pannen dienen vervangen te worden. De grootste vijand van uw pannendak zijn, zoals eerder gezegd: mossen, algen en vuil. Deze kunnen gemakkelijk verwijderd worden met een hogedrukreiniger. De watertemperatuur voor het reinigen van uw dakpannen zal idealiter tussen de 80°C en 100°C liggen. Doorgaans volstaat een druk van 80bar. Een hogere druk kan beschadigingen aanbrengen aan uw dak.

Algwerend middel

Zijn de algen en mossen hardnekkig, dan zal de dakreiniger een algenwerend middel aanbrengen. Dit middel zorgt er voor dat de viezigheid losgeweekt wordt van de pannen. Het eigenlijke reinigen zal daardoor gemakkelijker gaan. Een veelgebruikt algenwerend middel bestaat uit een oplossing van 50 delen water en 50 delen HCIO (waterstof hypochloriet). Uw specialist weet daar raad mee! Er moeten in dit geval wel enkele voorzorgen genomen worden. Hebt u een dakgoot dat aangesloten is op een regenwaterput, wil u natuurlijk niet dat er HCIO in uw water terecht komt. De dakgoot moet dus losgekoppeld worden. Een maatregel die niet nodig is wanneer uw regenwater in de openbare riolering terecht komt.

Het eigenlijke schoonmaken van uw pannendak is ook specialistenwerk. Wanneer de hogedrukreiniger juist is ingesteld (temperatuur en waterdruk), moet er onder een bepaald hoek gestraald worden op de dakpannen. De ideale invalshoek is ca. 35 graden. Er wordt ook van boven naar beneden gestraald. U wil immers vermijden dat er tussen de dakpannen water binnen sijpelt en schade toebrengt aan alles wat er zich onder de pannen bevindt.
dakpannen reinigen Roeselare
Uw dak in Roeselare ziet er weer piekfijn uit. Natuurlijk wil u dat zo lang mogelijk houden. Coaten of impregneren is dan de oplossing. Het verschil tussen de twee is, dat bij coaten twee lagen coating op uw dak spuit. Dit kan zelfs met toevoeging van een kleur. Een ideale oplossing voor het geval uw dakpannen er niet nieuw meer uitzien. Hebt u – na het reinigen – nog mooie dakpannen, dan volstaat impregneren. Bij impregneren, dat overigens doorschijnend is, gaat de coating veel dieper dan bij gewoon coaten. Er komt als het ware een filmlaagje op uw dak liggen.

Kosten om een pannendak te reinigen

De specifieke prijzen voor dakpannen te reinigen kan u rekenen op onderstaande richtprijzen. Voor het reinigen betaalt u tussen de €5,- en de €15,- per m². Coaten is duurder dan impregneren: coaten kost gemiddeld tussen de €25,- en €40,- en impregneren van €5,- tot €10,-. De prijsopbouw ligt voor 70% aan werkuren en 30% materiaal. Houdt u er wel rekening mee dat u voor een huis ouder dan 10 jaar slechts 6% BTW betaalt in plaats van de traditionele 21%.

Leien dak reinigen

Hierboven kon u lezen dat dakpannen op tijd dienen gereinigd te worden. Voor leien daken is dat niet anders! Ook dakleien zijn onderhevig aan de grillen van de weergoden. In de eerste plaats zullen na verloop van tijd mos en algen en allerlei vuil zich vastzetten op uw dak. Dor regenval zal er tussen de leien vocht opeenhopen, en dat, in combinatie met schaduw of tenminste gebrek aan zonlicht is een uitstekende bodem om mos te laten groeien. Uw dakleien kunnen door dit vocht lekkages veroorzaken en zelfs de lei omhoog tillen. Het resultaat laat niet op zich wachten: miserie!

Denk om asbesthoudende daken

Woont u in Roeselare in een woning dat al iets ouder is, is de kans zelfs groot dat u dakleien asbest bevatten. Let hier goed mee op: deze mogen niet gereinigd worden! Asbestleien komen voor op daken van voor 1997. Dit type daken kunnen best vervangen worden.

Reinigingsmethoden voor leien dak

Elke soort dakleien vraagt zijn specifieke methode voor het reinigen ervan. Het hangt echter niet alleen af van de soort leien u heeft, er bestaan grosso modo twee manieren om uw dak te laten reinigen. Een dak dat bestaand uit kunstleien zal doorgaans schoongemaakt worden met hoge druk. Er wordt veel water gebruikt. Dit is nodig om een goede spoeling te verkrijgen en door de hoeveelheid water geeft dit een kleinere belasting op uw leien. Uiteraard is het noodzakelijk vooraleer met de hogedruk uw dak schoon te maken, uw dak te laten ontmossen. Eens het dak gereinigd is kan u ook best een coating laten aanbrengen of uw dak te laten impregneren.

Een andere techniek die gebruikt kan worden is door te werken met een spray. Het voordeel hiervan is, dat uw dakleien geen schade oplopen wanneer u te maken heeft met kwetsbare leien. Vraag uw dakspecialist wat de beste methode is!

Wat kost het om een leien dak te reinigen?

Het reinigen loopt niet altijd van een leien dakje. Leien daken schoonmaken heeft uiteraard ook zijn prijskaartje. We geven hieronder enkele richtprijzen, zodat u zich al een idee kan vormen wat de prijs gaat zijn om uw leien dak er terug mooi te laten uitzien:
Voor enkel ontmossen betaalt u tussen €10,- en €15,- per m². Wenst u de volledige behandeling (ontmossen, reinigen en coaten) dan ligt de kostprijs tussen €25,- en €35,- per m². Mogelijk wenst u ook uw dakleien te kleuren (1x primer, 2-laags verf). Dat kan. De prijs ervan ligt tussen €27,- tot €35,- per m².
Leien dakreinigingGemiddelde prijs per m²
Ontmossen€10,- en €15,-
Ontmossen, reinigen en coaten€25,- en €35,-
Laten kleuren(*)€27,- en €35,-

Ontmossen van daken in Roeselare

Er is een wezenlijk verschil tussen mossen en algen. Beiden zijn echter een natuurverschijnsel en er is niets tegen te beginnen. Immers, in de wind zit stof en ander vuil, dit hoopt zich op tot zogeheten dakaarde. Dit zet zich vast op uw dak. In combinatie met regenwater – welke de voedingsbron is van mos – zullen deze mossen en algen snel groeien. Als je dak weinig zon krijgt, blijft dit vochtig en zal er veel mos op de dakbedekking ontstaan met alle schadelijke gevolgen van dien. Daarnaast is het een lelijk uitzicht. Woon je in een streek waar veel groen voorkomt, is het probleem sneller groot. Ontmossen is dus de boodschap!

Om langere tijd te genieten van een mos-vrij dak is het aangewezen om een professionele dakreiniger in Roeselare aan te spreken. Hij weet perfect hoe hij welke dakbedekking moet schoonmaken en ontmossen. Bovendien weet een dakreiniger onder welke druk hij uw dak gaat reinigen. Ook het aspect “veiligheid” mag u niet uit het oog verliezen. Dakreiniging, ontmossen en de nabehandeling (lees meer over dakcoating) kan dus best door een firma uitgevoerd worden die verstand van zaken heeft. Doe vandaag nog een offerteaanvraag en vergelijk de binnengekomen voorstellen op prijs en voorwaarden.
daken ontmossen Roeselare

Werkwijze voor het ontmossen van een dak

Een goed gespecialiseerde firma of dakreiniger uit Roeselare zal voor de eigenlijke dakreiniging eerst een analyse maken van uw dak. De vakman moet immers weten of er geen dakpannen of leien stuk zijn en of er geen andere onregelmatigheden voorkomen aan uw dak. Dan begint de eigenlijke dakreiniging. Het eenvoudigste om te reinigen is een plat dak, bedekt met roofing. Platte daken komen het meest voor in stedelijke gebieden. Hier zal de dakreiniging relatief beperkt blijven en zal men gaan reinigen en ontmossen door middel van hogedruk. De prijs zal dan eerder beperkt zijn. Voor bijvoorbeeld dakpannen is het een ander verhaal. Om over te gaan tot dakreiniging en ontmossen zal de dakreiniger een stelling bouwen.

Professionele apparatuur

Al naargelang het type dak zal het schoonmaken en ontmossen gebeuren onder bepaalde druk. Er wordt in vele gevallen een apparaat gemonteerd die er voor zorgt dat het reinigen in een neerwaartse beweging gebeurt. De dakspecialist begint van boven af naar beneden. Dit om te vermijden dat er water tussen de dakpannen komt. Om uw dak minder snel onderhevig te maken aan het terugkeren van mos kan – als de staat van het dakbedekking het toelaat – de dakreiniger een anti-mos product toevoegen. Er dient voor gezorgd te worden dat het dakoppervlak niet poreus wordt.

Dakgoot reinigen

Wie dakreiniging zegt, zegt automatisch ook dakgoot reinigen. Dit is logisch want ook vuil en stof, met als gevolg vorming van mos en algen komt ook in uw dakgoot terecht. Dakgoten bestaan in verschillende materialen. We onderscheiden bijvoorbeeld zinken, koperen, aluminium en PVC dakgoten. Het geeft eigenlijk niet uit welk materiaal uw dakgoot in Roeselare bestaat, over het algemeen is de werkwijze hetzelfde. Na de dakreiniging en het ontmossen wordt de dakgoot leeggemaakt. Dit gebeurt meestal door middel van een hogedrukreiniger. Door de seizoenen zoals voornamelijk de herfst kunnen er takjes en blaadjes van bomen in uw dakgoot belanden. Hier heeft u meer last van als u in een groene omgeving woont. Anderzijds komt er allerlei vuil in uw dakgoot terecht.

Jaarlijks laten doen

Het is daarom aangewezen om minstens één keer per jaar uw dakgoot te laten schoonmaken. Als u uw dakgoten niet laat reinigen loopt u het risico dat er zich verstoppingen en zelfs lekkages voordoen. Eén of meerdere dakgoten reinigen kan best door een dakwerker uitgevoerd worden. De meeste dakgoten zijn immers moeilijk bereikbaar en u moet aan uw veiligheid denken, niet? De ervaren specialist uit Roeselare weet hoe hij dat aan moet pakken. Vraag vandaag nog vrijblijvend offertes aan!
dakgoot reinigen Roeselare

Dak coaten of impregneren?

Goed. Uw dak en dakgoot in Roeselare zijn gereinigd en vrij van mossen en algen. Natuurlijk wil u dat het mos zo lang mogelijk wegblijft. Er bestaan twee technieken om uw dak proper te houden, namelijk coaten en impregneren. Beide technieken vormen een laag op de dakbedekking die waterafstotend is. Het verschil tussen coaten en impregneren is niet zo groot. Bij coaten hebt u de mogelijkheid om een kleurmiddel toe te voegen, bij impregneren wordt de kleur behouden omdat dit middel kleurloos en doorschijnend is. Impregneren is daarom ook ongeveer de helft goedkoper dan coaten. Door uw dak te coaten verdwijnen alle bacteriën door gebruik te maken van een anti-mos middel. Hierdoor zal het mos en de algen minder snel terugkeren. Kiest u voor impregneren van uw dak, dan wordt de bedekking watervrij gemaakt en ook stofvrij. Doordat het dak droger blijft, hebben mos en algen minder kans om zich op uw dakbedekking te vormen.

Dakreiniging prijzen

Wat is nu de prijs van dit allemaal? Of u nu uw dakbedekking wil laten reinigen, uw dak ontmossen, coaten en/of uw dakgoot wil laten reinigen, er is iets om zeker te onthouden. Wanneer u het werk laat uitvoeren door een erkend dakreiniger betaalt u, voor woningen die ouder zijn dan 10 jaar, slechts 6% BTW in plaats van 21%. U kunt dus aardig besparen! De prijs wordt gemiddeld bepaald door te rekenen op 30% materiaalkosten en 70% werkuren. Ook hangt de prijs natuurlijk af van het type dak dat moet gereinigd, gecoat en/of ontmost worden. Kiest u de goedkoopste oplossing zoals enkel ontmossen door reiniging, mag u voor een gemiddelde woning rekenen op een €500,- à €900,- ofwel een gemiddelde prijs tussen de €5,- en €15,- per vierkante meter. Uiteraard zal het reinigen van rieten daken duurder zijn dan een pannendak.
Soort dakreinigingGemiddelde prijs per m²
Reinigen€5,- en €15,-
Ontmossen€10,- en €15,-
Coaten€25,- en €40,-
Impregneren€5,- en €10,-
Wil u uw dak in Roeselare ook laten coaten of impregneren en zo deze langer beschermen tegen de verschillende weersinvloeden, mag u rekenen op een gemiddelde van €1.200,- à €1.500,-. Veel hangt ook af van in welke regio u woont. In bijvoorbeeld een dorp zal het werk duurder zijn dan in een stedelijk gebied doordat u meer tussen het groen woont. Een dakreiniger uit Roeselare heeft dan simpelweg meer tijd nodig om alles schoon te krijgen.

De voordelen van verschillende offertes aan te vragen zijn onder andere dat u tot 3 offertes van firma’s uit Roeselare en omstreken kan vergelijken. Wij zijn een groot netwerk van betrouwbare bedrijven en bovendien zijn offerteaanvragen vrijblijvend en gratis. Houd er rekening mee dat door offertes te vergelijken u tot 40% kan besparen op de kosten van de klus!

Combineren met gevelreiniging

Naast de experts in dakreiniging kan u via onze offerteservice ook de prijzen voor gevelreiniging, gevelrenovatie en gevelwerken vergelijken. Veel mensen kiezen er namelijk voor om een gevelreiniging te combineren met een dakreiniging. Veel firma’s gespecialiseerd in gevelwerken in Roeselare bieden ook dakreiniging aan. Voor beide werken worden soortgelijke apparaten gebruikt. Daarnaast maken ook gevelwerkers vaak gebruik van steigers. Door beide diensten af te nemen kan vaak een korting worden bedongen.
dakcoating Roeselare

Vrijblijvend offertes vergelijken

Wilt u graag uw laten schoonmaken door een vakman? Bent u benieuwd welke prijzen in uw streek gehanteerd worden voor dakcoating, ontmossen van daken of dakreiniging? Via ons netwerk weet u zeker dat u meerdere prijzen kan vergelijken van firma’s werkzaam in uw streek. Via het offerteformulier doet u binnen enkele minuten een offerteaanvraag. Na de aanvraag ontvangt u tot wel 3 prijsvoorstellen van geïnteresseerde bedrijven. Het is belangrijk dat u goed aangeeft welke werken er uitgevoerd moeten worden, hoe duidelijker de omschrijving van de werken, des te beter de dakreiniger een prijs op maat kan maken. Waar wacht u nog op? Vraag vrijblijvend offertes aan en geniet snel weer van een schoon dak!

Tot 40% minder betalen voor dakreiniging? Vergelijk prijzen!

Uit onderzoek is gebleken dat het vergelijken van offertes loont. U kunt zelfs tot wel 40% besparen op de kosten door de prijzen van verschillende dakreinigers naast elkaar neer te leggen. Via onze offerteservice kunt u gemakkelijk en snel tot wel 3 prijsvoorstellen ontvangen van firma's uit uw streek. Binnen 2 minuten geregeld!