Bent u op zoek naar een firma die voor u gevelwerken in Leuven kan uitvoeren? Gevels, daken en kozijnen hebben fors te lijden. Regelmatig worden muren in Leuven beklad met graffiti, maar ook luchtvervuiling en slechte weersomstandigheden eisen hun tol. Veel woningen en bedrijfspanden dragen een grauwe sluier over zich. Dit is niet alleen uit esthetisch oogpunt vervelend, maar kan uiteindelijk ook tot vorstschade leiden. Wij zijn een netwerk van gevelwerkers die u kunt inschakelen voor gevelrenovatie, gevelreiniging en andere gevelwerken. Bij ons kunt u geheel vrijblijvend en kosteloos een offerteaanvraag doen om een gevelwerker uit uw streek te vinden.
gevelwerken Leuven

Veel mensen weten niet precies welke firma in de omgeving van Leuven moeten inschakelen voor gevelwerken, daarnaast lopen de prijzen van gevelwerkers nogal uiteen. Wanneer u bij ons een offerteaanvraag doet ontvangt u tot 3 verschillende offertes op maat van gevelwerkers uit ons bestand. Hierdoor kunt u de prijzen vergelijken en zo veel geld besparen op de kosten van uw gevelwerken. Het is daarom ook erg belangrijk dat u goed uitlegt wat de gevelwerken precies inhouden. Hoe exacter de aanvraag, des te gerichter de prijsofferte.

Netwerk van experts

gevel reinigen
In de loop der jaren hebben we steeds meer experts in gevelwerken aan ons netwerk weten te binden. Dit zijn firma’s die zich specialiseren in gevelreiniging, voegwerken of gevelrenovatie. Er zitten ook firma’s bij die alle gevelwerken voor u kunnen uitvoeren. Welke gevelwerken u ook heeft, er zijn meerdere firma’s die het voor u kunnen uitvoeren. Het is daarom ook niet gek dat veel van onze klanten de veelzijdigheid van ons netwerk zo mooi vinden.

Prijs gevelwerken

Zoals we al aangeven hanteert niet elke firma een gelijke prijs. Wanneer u heeft besloten om gevelonderhoud, een gevelreiniging, een gevelrenovatie of een andere vorm van gevelwerken uit te laten voeren door een vakman bent u natuurlijk nieuwsgierig naar de kosten. Wij hebben ons initiatief zo ingestoken dat u kan kiezen uit meerdere prijzen en zo dus een goedkope gevelwerker in Leuven kan inschakelen. Wij snappen dat u ook graag gemiddelde prijzen wilt weten voor bepaalde gevelwerken zodat u een inschatting kan maken wat te laten doen. Daarom hebben wij voor u in onderstaande tabel meerdere gevelwerken uiteengezet. De prijzen in de tabel zijn indicatief. De gemiddelde prijs per m² is inclusief btw en arbeidskosten.

Soort gevelwerkenVoorbeeld werkzaamhedenGemiddelde prijzen per m²
GevelrenovatieHerstellen van beschadigde gevels€880,-
GevelreinigingLichte en zware vervuiling van gevels reinigen€12,-
Gevel impregnerenEen bescherming op de gevels aanbrengen€12,-
GevelbekledingDe gevel bekleden met hout of crepi€120,-
VoegwerkenVoegen vervangen, uithakken, en schoonmaken€14,-
GevelbepleisteringGevels bepleisteren zonder isolatie€70,-
GevelisolatieIsoleren van de buitenmuur€115,-
DakreinigingReinigen en ontmossen van daken€10,-

Welke onderdelen vallen onder gevelwerken?

Gevelwerken is de verzamelnaam voor vele verschillende andere werken. Wij hebben hieronder een overzicht gemaakt van de meest voorkomende gevelwerken in Leuven. Staan de gevelwerken, zoals gevelbepleistering of gevelisolatie, die u wilt laten uitvoeren er niet tussen? Geen probleem, de gevelwerkers uit ons initiatief kunnen alle gevelwerken voor u uitvoeren.

Gevelonderhoud

Gevelonderhoud is geen overbodige luxe wanneer u bedenkt dat de staat waarin uw gevel zich bevindt onmiddellijk een eerste indruk geeft van uw woning of bedrijf in Leuven. Wanneer uw gevel vervuild is of algengroei heeft kan een gevelreiniger uitkomst bieden. Het onderhouden van een gevel is specialistisch werk waar veel bij komt kijken. Denk hierbij aan: de kennis die men moet hebben van de verschillende soorten ondergrond. Een gevel kan opgebouwd zijn uit verschillende soorten gevelstenen of gevelbekleding. Wanneer we kijken naar het zandstralen en/of hogedrukreiniging of voor de coatings, en impregnatie dan is dit erg belangrijk. Ook het repareren van scheuren in de gevel, loszittende gevelstenen vervangen en het voegwerk vervangen, repareren of schoonmaken valt onder gevelonderhoud.
gevelonderhoud

Twijfel niet langer, vraag offertes aan voor gevelonderhoud

Het inhuren van een vakman voor professioneel gevelonderhoud is goed betaalbaar. Doe via onze offerteservice een offerteaanvraag en vergelijk de binnengekomen offertes. Zo kunt u eenvoudig de goedkoopste gevelreiniger uit Leuven selecteren. Offertes aanvragen is gratis en verplicht u tot niets.

Gevelreiniging

gevelreiniging Leuven
Zoals we al aangaven is materialenkennis van belang om uw gevel adequaat te reinigen. Op deze manier kunt u er van op aan dat de juiste reinigingsmethode door de gevelreiniger wordt toegepast. Zandstralen is een voorbeeld van een reinigingsmethode die vooral bij sterk vervuilde gevels wordt gebruikt. Er wordt echter niet altijd zand gebruikt bij gevelreiniging in Leuven, het stralingsmiddel is afhankelijk van uw gevel. Na het reinigen is het verstandig om een coating of impregnatie toe te laten passen op uw gevel om deze vuil- en vochtwerend te maken. Gevels worden op verschillende manieren gereinigd:

Straalreiniging

Deze gevelreiniging methode maakt gebruikt van een straalmiddel in de vorm van korrels die onder hoge druk op de gevel worden gespoten. Er bestaan ook toestellen die een wervelende straal spuiten, waardoor er een schurend effect ontstaat op de muur. Vanwege de hoge druk loopt men met deze methode van reiniging wel enig risico op schade aan de gevel, tenzij u het werk door professionals laat verrichten.

Gevel zandstralen in Leuven

Om dieper in te gaan op straalreiniging, moet u weten dat er verschillende manieren zijn om gevels te stralen. Een eerste methode is uw gevel zandstralen. Deze methode behoort bij de zogenaamde harde methodes. Door uw gevel te zandstralen wordt een straalmiddel (meestal grit), gemengd met water. Dit mengsel wordt onder hoge druk op uw gevel gespoten en zo het vuil verwijderd. De korrels die gebruikt worden zijn beschikbaar in verschillende groottes, vormen en hardheid. Dit alles in belang van de te verwijderen vervuiling. De techniek wordt voornamelijk toegepast op gevels die opgetrokken zijn uit bakstenen. Er moet wel rekening gehouden worden met het voegwerk. Is uw voegwerk beschadigd, dan raden we zandstralen van uw gevel af. Hiervoor bestaat dan een andere techniek, die we hierna zullen toelichten. Een andere factor die mee speelt bij zandstralen is uiteraard de graad van vervuiling op uw gevel. Graffiti bijvoorbeeld is daar een goed voorbeeld van. De prijs voor het zandstralen van uw gevel wordt meestal per m² berekend. Reken op een gemiddelde prijs van €12,- tot €15,- per m². Dit onder voorwaarde dat uw voegwerk in goede staat is en niet eerst hersteld moet worden. Het spreekt voor zich dat het zandstralen van een gevel best door een vakman gebeurt.
nevelstralen Leuven

Nevelstralen

Zoals hierboven reeds gezegd, bestaat er een andere techniek dan zandstralen om een gevel te reinigen indien de ondergrond niet uit bakstenen bestaat. We hebben het over nevelstralen. Deze techniek wordt toegepast op een zachtere ondergrond, maar ook op de zogenaamde “geklasseerde gebouwen”. De straal zal niet zo hard zijn dan bij zandstralen. Het is zelfs zo dat er niet per se water aan te pas moet komen. Het is van groot belang bij deze techniek dat de straal zeer zorgvuldig wordt ingesteld. Ook de afstand tussen de straal en de gevel dient juist te zijn. Ook een taak die best uitbesteedt wordt aan een specialist dus. Een nadeel van deze techniek is dat het minder kan toegepast worden op een gladde ondergrond maar wel op natuursteen, kunststoffen gevels, pleisterwerk, enzovoort. Een voordeel is dan weer dat er een chemisch reinigingsmiddel kan toegevoegd worden voor het geval de verontreiniging nogal hardnekkig is. De kosten om uw gevel te laten nevelstralen zijn iets duurder dan bij zandstralen, maar met een gemiddelde van €15,- per m² komt u eruit.

Vochtstralen

Dan hebben we het over vochtstralen. Deze methode is ook geschikt voor zeer vervuilde gevels zoals graffiti, roetaanslag, enzovoort. De techniek heeft veel gelijkenissen met zandstralen want de methode wordt ook toegepast op bakstenen gevels in Leuven. Ook hier dient het voegwerk in orde te zijn en moet de specialist misschien eerst de voegen herstellen. Het grote verschil met zandstralen is dat hier geen grit aan te pas komt, maar gebruik gemaakt wordt van zand. Het water zorgt ervoor dat er weinig stof opwaait en dus geen hinder vormt voor uw omgeving. Bij zandstralen is dat net iets anders. Bij vochtstralen is het aangeraden om na de reiniging uw muur te impregneren. Dit omdat er bij eventuele barstjes in de ondergrond het vocht naar binnen dringt. Het risico op vochtplekken aan uw binnenmuren is niet ondenkbaar. De kosten voor vochtstralen liggen iets hoger dan zandstralen en nevelstralen. U mag rekenen op een gemiddelde prijs tussen de €18,- en €22,- per m².

Stoomreiniging

Stoomreiniging oefent minder druk uit op de gevel zodat het risico op mechanische beschadiging kleiner is. Op bepaalde gevelsoorten is er bij stoom wel een gevaar voor chemische beschadiging. Als de gevel veel zouten bevat, dan kan de hete stoom deze doen oplossen, waardoor het zout uit de gevel “bloedt”, zodat er witte, kalkachtige vlekken ontstaan die moeilijk te verwijderen zijn.
zandstralen gevel Leuven

Chemische reiniging

Chemische reiniging oefent geen druk uit op de gevel. Het risico op verwering of het loskomen van stukjes steen in de gevel is dus bijna onbestaande. Chemische gevelreiniging werkt met bepaalde stoffen die vuil van de gevel kunnen losweken of zelfs geheel oplossen. Uiteraard zijn professionals nodig om de juiste middelen op de juiste gevel toe te passen. De keuze voor het verkeerde chemische reinigingsmiddel kan enorme schade toebrengen aan de gevel. Chemische reiniging is ook niet geschikt voor elke soort ondergrond. Na de chemische gevelreiniging wordt er soms nagespoeld met heet water onder hoge druk of stoom, waardoor het risico op mechanische schade toch weer ter sprake komt. Er zal ook onvermijdelijk iets van de chemische producten achterblijven, wat in sommige gevallen een gevolg kan hebben bij de eigenlijke buitenschilderwerken. Opnieuw geldt hier dat het werk best door beroepsreinigers kan worden uitgevoerd.

Laserreiniging

De meest moderne gevelreinigingstechniek heet laserreiniging. De laserstralen (in essentie extreem intense lichtstralen) verdampen het vuil van uw gevel. Laserreiniging is traag en intensief maar het brengt mechanische toe. De methode kan niet op alle gevels worden toegepast. Op bepaalde (vooral donkere) gevels kan een langdurige blootstelling aan het felle licht leiden tot verkleuring.

Kan de reinigmethode zandstralen mijn gevel beschadigen?

Bij een onjuiste toepassing kunnen zandstralen inderdaad uw gevel beschadigen. Uw gevelreiniger zal hier rekening mee moeten houden door het straalmiddel af te stemmen op de ondergrond, de juiste hoeveelheid stralingsmiddel te gebruiken en de juiste hoeveel druk toe te passen.

Voordelen van gevelreiniging:

 • Uw gevel wordt als nieuw
 • Eventueel vuil- en vochtwerend door impregnatie

Gevelrenovatie

Heeft u net een huis in Leuven gekocht en wilt u de gevel renoveren? Of wilt u gevelrenovatie laten uitvoeren door een firma om de gevel van uw bedrijfspand weer toonbaar te maken? De aan ons gelieerde gevelwerkers gaan graag voor u aan de slag. Ook beschadigingen in uw metsel- en voegwerken kunnen vakkundig gerepareerd worden. Het reinigen en impregneren van de gevel na een gevelrenovatie is ook een optie om deze als nieuw af te leveren.

gevelrenovatie Leuven

Reparaties aan uw voegwerk

Beschadigd voegwerk kan gerenoveerd worden door deze uit te hakken of uit te slijpen en vervolgens te vervangen. Dit moet zorgvuldig gebeuren zodat er geen beschadiging ontstaan in het metselwerk. Tijdens de gevelrenovatie dient de gevelreiniger rekening te houden met verschillende voegsoorten in de gevel van uw huis. Iedere soort vraagt om een ander type behandeling.

Reparaties aan uw metselwerk

Bij schade aan het metselwerk gaat eerst een inventarisatie vooraf om vast te stellen wat de oorzaak ervan is. Wanneer u bijvoorbeeld een scheur in uw gevel heeft, kan deze gerepareerd worden, maar wanneer de onderliggende oorzaak niet behandeld wordt keert de scheur binnen de kortste keren terug. Afhankelijk van de schade en onderliggende oorzaak zal gepaste gevelrenovatie worden toegepast. Ook vervangen we het lood van bijvoorbeeld de schoorsteen, mocht dat nodig zijn.
gevelwerken prijs

Een complete gevelrenovatie

Een complete gevelrenovatie in Leuven omvat naast reparaties aan voeg- en metselwerk ook reiniging en impregnatie. De gevel kan door middel van stoom, chemische bestandsdelen of zandstralen gereinigd worden, afhankelijk van de ondergrond. Impregnatie zorgt er vervolgens voor dat uw gevel vuil- en vochtwerend wordt en het resultaat van uw gevelrenovatie langer zichtbaar blijft.

Wat kunnen de oorzaken zijn van scheuren in mijn gevel?

Scheuren kunnen onder andere ontstaan door temperatuurverschillen, verzakking door bouwwerkzaamheden, grondsamenstelling en grondwaterstanden. Doordat scheuren allerlei oorzaken kunnen hebben, moet dit grondig onderzocht worden door een gevelreiniger, zodat de oorzaak adequaat behandeld kan worden alvorens het metselwerk te repareren.

Voordelen van gevelrenovatie:

 • Verhoogt de waarde van uw woning
 • Verbeterd de eerste indruk van uw woning
graffiti verwijderen Leuven

Graffiti verwijderen

Een vakkundige gevelreiniger uit Leuven is in staat om graffiti te verwijderen vanaf elke ondergrond zonder uw gevel te beschadigen. Hierbij past hij thermische reiniging, chemische reiniging of zandstralen toe afhankelijk van het type ondergrond en de gebruikte verf. Eventueel kunt u ter bescherming van uw gevel ook een anti-graffiti coating laten aanbrengen, dit voorkomt dat verf in de poriën van de ondergrond dringt.

Anti-graffiti coating

Wanneer u vaker last heeft van graffiti kunt u overwegen om een anti-graffiti coatinglaag te laten aanbrengen op uw gevel. Hierdoor kan graffiti zich minder goed hechten op uw gevel waardoor graffiti verwijderen eenvoudig kan worden uitgevoerd met behulp van heet water en hoge druk. Er zijn 3 type anti-graffiti coatings:

 • Zelfopofferende coating
 • Semi-permanente coating
 • Permanente coating

Graffiti verwijderen van een gevel met anti-graffiti coating

Een zelfopofferende coating beschermt uw gevel doordat de graffiti zich aan de coatinglaag hecht en vervolgens samen met de graffiti volledig verwijderd wordt. Nadien dient u wel een nieuwe coating aan te brengen. Dat geldt ook voor een semi-permanente coating die uit een grondlaag en zelfopofferende laag bestaat. Een permanente coatinglaag hoeft u echter niet te vervangen na de graffiti verwijdering.

Kan ik de kosten voor het reinigen van graffiti bij de dader verhalen?

U zult voordat u de kosten kunt achterhalen aangifte moeten doen bij de politie of een lokaal meldpunt in Leuven. De graffiti wordt dan geregistreerd en wanneer de dader op heterdaad betrapt wordt kan hij aansprakelijk worden gesteld voor eerder aangebrachte graffiti. Via een civiel proces kan vervolgens de kosten voor het reinigen van de graffiti verhaald worden.

Voordelen van graffiti verwijderen:

 • Uw gevel wordt grondig gereinigd zonder deze te beschadigen
 • Eventuele schade kan voorkomen worden door een anti-graffiti laag aan te brengen
buitenmuur impregneren

Impregneren buitenmuur

Het impregneren van uw buitenmuur kan veel ongemakken zoals schimmels, algen- en mossengroei voorkomen. Impregneren is in feite het vochtwerend maken van uw buitenmuur, waardoor vocht niet de kans krijgt om in uw muur te trekken en ongemakken te veroorzaken. Voordat u hiermee begint is het echter wel van belang dat u uw gevel eerst laat reinigen en eventuele schade laat herstellen.

Hoe werkt het impregneren van een buitenmuur?

Nadat de gevel geïnspecteerd, hersteld en de gevelreiniging kan men beginnen met het impregneren. De muur wordt hierbij bespoten met een waterafstotend middel. Hierbij is materialen kennis zeer cruciaal, want het type waterafstotend middel moet afgestemd worden op uw gevel. Ook dient men zorgvuldig te werk te gaan, zodat er geen plekjes vergeten worden. Sommige gevelwerken specialisten maken gebruik van een ademend impregneermiddel. Daardoor kan het vocht van binnen weg, terwijl het vocht van buiten afparelt. De gevel wordt door impregneren langdurig beschermd tegen vuilaanslag, doorslaand vocht en schimmelvorming.

En het resultaat?

Uw gevel oogt na het impregneren van de buitenmuur hetzelfde, maar zal geen vocht meer opnemen. Vocht wat in de muur zit kan er echter wel uit. Vuil kan zich niet meer gemakkelijk aan uw gevel hechten en spoelt bij een regenbui gewoon eraf. Bovendien heeft uw gevel in Leuven nu ook een isolerende werking waardoor u bespaart op uw energiekosten.

Hoelang gaat een geïmpregneerde gevel mee?

U zult dit na moeten vragen bij uw gevelreiniger, want dit is afhankelijk van het impregneermiddel. Over het algemeen zit er ongeveer tien jaar garantie op het impregneermiddel en het werk van de gevelreiniger in Leuven.

Voordelen van impregneren buitenmuur:

 • Langdurige werking
 • Voorkomt vochtschade
 • De gevel is gemakkelijker te onderhouden
voegwerken Leuven

Voegwerken

Voegwerk bepaald in grote mate het uitzicht van uw woning. Een perfect gevoegde gevel is het visitekaartje van uw woning in Leuven. Daarom is het van groot belang, dat de kleur van de voegen aan uw woning afgestemd zijn op de kleur van de gevelsteen. De gevelwerken experts uit ons bestand adviseren u graag over de juiste kleurensamenstelling die bij uw woning het beste tot zijn recht komt. Voordat uw woning wordt ingevoegd plaatsen zij staaltjes. Indien er voegwerken moeten uitgevoerd worden in een specifieke kleur, dan hanteren de vakmannen vaak een Seifertmortel (dit is een kant en klaar samengestelde voegmortel). Naast de kleur van de voegen is ook duurzaamheid van zeer groot belang. Een in slechte staat verkerend voegwerk kan veel (vocht) en gevelproblemen in Leuven veroorzaken. Alleen met de juiste wijze van aanbrengen en uiterst ervaren gevelwerken specialisten krijgt u het optimale voegwerk. Goed voegwerk draagt bij tot een langere levensduur van uw gevel(s).

Ook restauratie en renovatie

In ons bestand zitten veel firma’s die naast gevelwerken als corebusiness ook gespecialiseerd zijn in renovatie en restauratie van voegwerken. De werkzaamheden variëren van knip- en snijvoegwerk, het verwijderen van versleten voegwerk tot het herstellen van voegen en metselwerk. De professionals proberen altijd op een milieuvriendelijke manier te werken.

Voegen is vakmanschap

Voegen is een oud ambacht. De aan ons gelieerde voegers beheersen dit vakmanschap tot in de finesses. Materiaalkennis bij monumentale panden is belangrijk. Niet iedere mortel is geschikt voor iedere gevel. Niet iedere aannemer kan een mooie snijvoeg van hoge kwaliteit voegen. De experts uit ons gevelwerken netwerk staan voor goede kwaliteit, heldere afspraken, eerlijk advies en korte lijnen.

voeger Leuven

Knip- en snijvoegwerk

Knip- en snijvoegwerk is een oud ambacht. Meestal heeft een gevelwerken firma een vaste ploeg snijvoegers in dienst, die dagelijks dit hoogstaande vakwerk uitoefenen. Vaak kan de vakman u wel foto’s laten zien van eerdere projecten waar de uitgevoerde snijvoegen toonbaar zijn.

Verwijderen versleten voegwerk

Een andere dienst die de gevelwerken experts uit Leuven vaak uitvoeren is het verwijderen van versleten voegwerk. Dit wordt ook vaak uitgevoerd door een vaste ploeg van vakmensen. Het verwijderen van versleten voegwerk is niet zomaar ‘even hakken’. De vakmensen weten wat de eisen zijn voor een gezonde ondergrond voor het nieuwe voegwerk. Hiervoor gebruiken zij de benodigde machines.

Uithakken van voegen

Het uithakken van voegen gebeurt met een elektrische hakhamer. Tijdens het uithakken worden ook de kapotte stenen verwijderd indien gewenst. Uithakken heeft als voordeel dat het minder stof veroorzaakt dan uitslijpen minder tijd kost.

Uitslijpen van voegen

Voegen die te hard of te smal zijn om uit te hakken worden uitgeslepen. Uitslijpen is een tijdrovende klus. Deze methode is vaak nodig bij oude panden, waarbij het metselwerk is voorzien van een platvolvoeg.

Milieu & Veiligheid

De gevelwerken experts uit ons netwerk hechten veel waarde aan het milieu en aan veiligheid. De manier van werken en de producten die zij gebruiken zijn milieuvriendelijk. Zo wordt er een bijdrage geleverd aan een duurzame aarde en laten zij de jongere generaties zien dat we moeten genieten van deze prachtige planeet. Alle werkzaamheden worden zo gezond en veilig mogelijk uitgevoerd. Veel firma’s uit ons initiatief zijn in het bezit van het VCA-certificaat.
gevelbepleistering Leuven

Gevelbepleistering in Leuven

Uw gevel laten bepleisteren is in opmars en thans zeer populair. Zo ook in Leuven. De meest voorkomende manieren om uw gevel te laten bepleisteren zijn de kunstharspleister en de minerale sierpleister. Elk heeft zijn eigen karakteristieken, zijn voor- en nadelen. Om te beginnen hebben we de kunstharspleister. Deze vorm is een synthetische sierpleister die “gebonden” wordt met kunsthars of siliconen. Kunstharspleister komt vooral in aanmerking voor gevels die weinig of geen oneffenheden heeft. De laag wordt immers dun aangebracht. Het voordeel van kunstharspleister is dat het elastisch is en minder last heeft van scheuren ten opzichte van minerale sierpleister. Daarmee hebben we ineens een nadeel opgesomd van minerale sierpleister. Hebt u een gevel die veel oneffenheden vertoont, kiest u best voor minerale sierpleister. De laag wordt dikker aangebracht. Het bindmiddel bij minerale sierpleister bestaat uit cement/kalk, zand en water. Uiteraard heeft minerale sierpleister ook voordelen. Het heeft een waterkerende werking om de belangrijkste te vernoemen.

Gevelpleister herstellen

Wanneer u onverhoopt te maken hebt met beschadigde gevelpleister, dan moet deze hersteld worden. U moet in het achterhoofd houden dat de firma die de gevelpleister heeft aangebracht doorgaans een garantie geeft van 10 jaar. Het is dus in de eerste plaats zaak om uw aannemer aan te spreken. Ter info geven we enkele mogelijkheden op welke manier uw gevelpleister kan hersteld worden.

gevel bepleisteren Leuven
 • Wanneer blijkt dat er geen volledige nieuwe pleisterlaag dient aangebracht te worden, kan u proberen herstellen door de gevel te kaleien.
 • In bovenstaand geval, of uw buitenmuur ziet er ronduit slecht uit, is het aangeraden om uw gevel te schilderen. Hiervoor bestaan specifieke verfsoorten.
 • U kan ook scheurtjes herstellen door een “buitenvuller” te gebruiken. U blijft wel zien waar de scheurtjes en barstjes geweest zijn. Ook hier: best overschilderen.

Gevelbepleistering combineren met gevelisolatie

Het slimste is om bij het bepleisteren van uw gevel, ineens van de gelegenheid gebruik te maken van het aanbrengen van isolatie. Het verbetert de EPC-waarde van uw woning gevoelig. Isolatie van uw gevel bestaat uit isolatieplaten die worden aangebracht voor de gevelbepleistering. De platen bedekken de ganse gevel en dit zorgt voor een uitstekend resultaat.

Gemiddelde kosten om een gevel te bepleisteren

De prijs van een gevelbepleistering hangt niet alleen af van het soort materiaal dat aangebracht wordt. Ook de bereikbaarheid (= moeilijkheidsgraad) telt mee. Het hangt er ook van af of er een dikke laag pleister moet aangebracht worden of eerder een dunne laag. Kiest u ervoor om tegelijk een gevelisolatie te laten aanbrengen, dan heeft dit ook invloed op de prijs.

Gemiddeld mag u rekenen op een prijs van € 70,- per m² voor kunstharspleister zonder isolatie. Meet isolatie komt dit op ongeveer € 90,- tot € 110,-/m². Gaat u voor minerale sierpleister kost dat u gemiddeld € 64,-/m² zonder isolatie en € 80,- tot € 100,- per m² met isolatie. De gemiddelde prjzen hier opgegeven zijn evenwel zonder BTW.

Reparatie schilderwerk van de gevel

Op geschilderde buitenmuren in Leuven kunnen zich op den duur kleine en grotere scheurtjes vormen, waardoor de mogelijkheid bestaat van vocht transport tussen het metselwerk en het schilderwerk, met tot gevolg dat er mossen kunnen gaan groeien achter de verflagen. Deze mossen houden het vocht vast en op den duur zal de verflaag gaan onthechten waardoor er kans is op vochtdoorslag. Om deze gevels weer waterdicht te krijgen moeten eerst de oude verflagen worden verwijderd (of daar waar nodig) vervolgens worden de geveldelen “aangestraald” e.e.a. om een goede hechting tussen de oude verflaag en de nieuwe te waarborgen. Vervolgens wordt er een 1,2 of 3 laags scheuroverbruggend verfsysteem aangebracht. (scheuroverbrugging van 0,1 tot 3 mm)
gevelreparatie

Reparatie polyester dak- en gevelelementen

Polyester dak- en gevelelementen (dakkapellen, luifels) zijn vanuit de fabriek in een kleur gespoten. Na verloop van tijd en al naar gelang de locatie (bijv. aan zee) zal deze kleur gaan verkrijten dat houdt in dat de toplaag gaat verpoeieren, met tot gevolg dat allerlei algen en mossen zich gaan hechten aan het oppervlak en dat op den duur lekkage tot gevolg heeft. Een vorm van behandeling kan zijn: de dakkapel wordt eerst handmatig gereinigd. Vervolgens wordt het gehele polyester-oppervlak geschuurd en daar waar nodig gerepareerd met polyesterplamuur of met een glasvezelmat, al naar gelang de maat van de beschadiging. Dan wordt het oppervlak ontvet en afgeschilderd met een 2 componenten Polyurethaan lak.

Dakreiniging

Een dakreiniging behoort niet officieel tot de gevelwerken. Toch bieden veel firma’s uit ons netwerk dit als extra dienst aan. Immers, een verzorgde gevel is lang niet zo mooi als het dak vol met mos zit. Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden voor dakreiniging in Leuven? Wij hebben een informatieve pagina voor u opgezet, daarnaast kunt u ook voor dakreiniging offertes aanvragen.

Muurcoating en vochtbehandeling

Vochtoverlast kan door verschillende oorzaken ontstaan, zoals onder ander door: lekkage van goten, daken of dakgoten, condensvorming op koude gedeelten, optrekkend vocht, regendoorslag of vocht doorlatende muren. Doornatte muren na een flinke regenbui kunnen grote gevolgen hebben voor uw woning in Leuven. De inwerking van het vocht wordt na verloop van tijd pas zichtbaar wanneer het vocht tot op de binnenzijde van de muur is doorgedrongen. Het ontstaan van schimmels en schade aan de binnenkant van het pand is het gevolg. De firma’s uit ons gevelwerken netwerk hebben de middelen om dit probleem aan te pakken, in de vorm van coatings en muurbehandelingen.

gevelwerker Leuven

Vrijblijvend een offerteaanvraag doen

Als het goed is heeft u nu een goed beeld van de meest voorkomende gevelwerken in Leuven. Wanneer u een specialist wilt inschakelen voor gevelrenovatie, gevelreiniging of het verwijderen van graffiti is het verstandig om prijzen te vergelijken. De prijzen die gevelwerkers in ons netwerk hanteren verschillen nogal. De meeste mensen zijn op zoek naar een goedkope gevelwerker die betrouwbaar is en goed werk levert. Via ons initiatief heeft u de kans om vrijblijvend prijzen te vergelijken van gevelwerker werkzaam in Leuven. Door de firma’s en dus prijzen te vergelijken kan u veel geld besparen op de kosten van de gevelwerken. Wacht niet langer en vraag vandaag nog offertes aan!

Tot 40% minder betalen voor gevelwerken? Vergelijk prijzen!

Uit onderzoek is gebleken dat het vergelijken van offertes loont. U kunt zelfs tot wel 40% besparen op de kosten door de prijzen van verschillende gevelwerkers naast elkaar neer te leggen. Via onze offerteservice kunt u gemakkelijk en snel tot wel 3 prijsvoorstellen ontvangen van firma's uit uw streek. Binnen 2 minuten geregeld!

U heeft een offerte aangevraagd, hoe verder?

Na uw offerteaanvraag ontvangt u vaak binnen en dag al prijsoffertes op maat. U kunt de binnengekomen voorstellen vergelijken op prijs en voorwaarden en zo een gevelwerker in de omgeving van Leuven uitkiezen die u het meest geschikt voor de gevelwerken vind. Niet elke firma heeft dezelfde werkwijze, maar na de aanvraag zal het verloop ongeveer als volgt zijn. Voordat de gevelwerkers een klus beginnen komen zij eerst bij u langs. Aan de hand van een grondige inspectie maken zij een plan op van wat er moet gebeuren, dit is erg belangrijk omdat een verkeerde aanpak kan leiden tot ernstige schade. Vervolgens regelen zij, indien nodig, de benodigde vergunningen, daar heeft u geen omkijken meer aan. De meeste firma’s uit ons bestand maken gebruik van nieuwe technieken om de gevelwerken in Leuven optimaal uit te kunnen voeren.

Deelgemeenten van Leuven:

Leuven, Heverlee, Kessel-Lo, Wilsele en Wijgmaal

De postcodes die bij deze deelgemeenten horen:

3000, 3001, 3010, 3012, 3018

Interessante links

Bouwfederaties: