gevelwerken Mortsel

Gevelwerken Mortsel

Wilt u gevelwerken in Mortsel laten uitvoeren? Een goede keuze! Gevels beschermen uw woning constant tegen luchtvervuiling en weersomstandigheden. Naast de beschermende functie hebben gevels ook een decoratieve functie. De buitengevel is vaak het eerst dat opvalt aan uw woning. Vervuiling, graffiti of beschadigingen zorgen ervoor dat uw huis er minder mooi uitziet en dat uw woning minder goed tegen vocht en vuil wordt beschermd. Met gevelwerken houdt een gevelwerker uw buitengevel in topconditie. Vind eenvoudig een goedkope gevelspecialist!

Start gratis offerteaanvraag!

Vergelijk de prijzen van gevelwerken en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Welke klussen vallen onder gevelwerken?

Van iedere woning is de buitengevel een zeer belangrijk onderdeel. Het is vaak het eerste wat mensen zien, waardoor gevels voor een groot gedeelte het aanzien van uw huis bepalen. Daarnaast hebben gevels ook een beschermende functie, namelijk uw woning beschermen tegen weersinvloeden, vocht en kou van buitenaf. Gevelwerkers houden zich bezig met het behouden van zowel de decoratieve als de beschermende functie van een gevel.

Werkzaamheden die daarbij horen zijn in veel gevallen een gevelrenovatie, een gevelreiniging of het herstellen van de voegwerken. Ook het aanbrengen van gevelbekleding hoort bij de werkzaamheden van gevelspecialisten. Ten slotte is een gevelwerker u graag van dienst met deskundig advies.

gevelwerkers Mortsel

Waarom een gevelwerker in Mortsel inschakelen?

Wilt u gevelwerken laten uitvoeren aan uw woning? U schakelt dan best een professionele gevelwerker uit Mortsel in. U hoeft zelf geen hoge ladder op te klimmen en verder heeft u ook nergens omkijken naar. Gevelwerkers beschikken over de juiste kennis en gereedschappen om uw gevelwerken goed uit te voeren. Bovendien bent u met een vakkundige gevelspecialist altijd verzekerd van kwalitatief vakwerk! De voordelen van een specialist:

 • Gevelwerkers beschikkende over specialistische kennis en speciaal gereedschap.
 • De specialist voert alle gevelwerken vakkundig voor u uit.
 • U hoeft zelf niet een hoge ladder op te klimmen.
 • De gevelexpert heeft ruime ervaring in alle soorten gevelwerken.

Welke gevelwerken?

Bent u benieuwd naar de werkzaamheden die gevelspecialisten uitvoeren? Over het algemeen zijn gevelwerken in Mortsel in drie categorieën op te delen, namelijk gevelrenovatie, gevelreiniging en gevelbekleding. Wilt u meer weten over deze drie soorten gevelwerken? Lees voor meer informatie, voor- en nadelen en prijsinformatie verder op deze pagina.

gevelrenovatie Mortsel

Gevelrenovatie Mortsel

Is de gevel van uw huis of bedrijfspand beschadigd of verouderd? Dan is het verstandig een gevelwerker in te schakelen voor een professionele gevelrenovatie in Mortsel. Na de renovatie ziet de gevel er weer als nieuw uit. Daarnaast beschermen gevelmuren na een renovatie uw woning of bedrijfspand beter. Vergelijk gratis gevelrenovatie offertes & bespaar.

U profiteert met een gevelrenovatie onder meer van de volgende voordelen:

 • Uw woning krijgt een geheel nieuw uiterlijk.
 • Een nette gevel doet de waarde van uw woning stijgen.
 • Met een gevelrenovatie verkleint u de kans op lekkages en vocht- en schimmelplekken.
 • Een renovatie van de gevel verbetert de isolatiewaarde van uw huis.

Voegwerken

Een perfect gevoegde gevel is het visitekaartje van uw huis of bedrijfspand. Voor een strak uiterlijk is het belangrijk dat de kleur en de voegen precies zijn afgestemd op de kleur van de gevelstenen. Wilt u professioneel advies over de juiste kleurkeuze? Een gevelwerker uit Mortsel plaatst verschillende staaltjes voordat u een definitieve keuze maakt. Direct inzicht in de prijzen krijgen? Vraag gratis offertes aan.

Naast de kleur is ook de duurzaamheid van voegen zeer belangrijk. Voegwerken in Mortsel die in een slechte staat verkeren, kunnen vochtproblemen op en in uw woning veroorzaken. Goed voegwerk draagt daarom bij aan de levensduur van uw huis. Het herstellen van voegwerk kost gemiddeld €12,50 per steen. Het verwijderen van voegen kost gemiddeld tussen de €30,- en €50,- per m².

Knip- en snijvoegwerk

Met knip- en snijvoegwerk maakt een specialist sierlijke voegen. De opvallende voeg wordt met speciale mortel aangebracht, waarna net buiten de steen de karakteristieke randjes geknipt worden.

Knip- en snijvoegwerk wordt gezien als een oud ambacht. In de meeste gevallen heeft een gevelbedrijf enkele snijvoegers in dienst, die gespecialiseerd zijn in dit vakwerk.

Voegwerken in beeld

Het aanbrengen van een knip/snijvoeg!

Verwijderen versleten voegwerk

Is het voegwerk in de gevel van uw woning versleten? Voordat er nieuwe voegwerken geplaatst kunnen worden, verwijdert de specialist het oude voegwerk. Dit is een specialistische klus, omdat de omliggende metselstenen niet beschadigd mogen raken. Tijdens het uithakken of uitslijpen van het voegwerk neemt hij ook direct beschadigde stenen mee.

Voegen uithakken

Gevelspecialisten hakken voegen uit met behulp van een elektrische hakhamer. Deze maakt een hakkende beweging, waardoor het voegwerk stukje voor stukje afbrokkelt. Het voordeel van uithakken is dat het minder stofvorming oplevert dan uitslijpen. Zijn er ook gevelstenen beschadigd? Deze neemt de gevelexpert direct mee. De prijs? Voegen laten uithakken kost gemiddelde €30,- tot €45,- per m².

Voegen uitslijpen

Het uitslijpen van voegwerken gaat een stuk sneller dan uithakken. Specialisten gebruiken hiervoor een speciale slijptol en een snijblad dat aangepast is aan de dikte van de voeg. De slijptol maakt het gemakkelijker om een rechte lijn aan te houden. Wel moet u rekening houden met veel stof wanneer u voegen laat uitslapen. Houd rekening met gemiddelde kosten tussen de €35,- en €50,- per m².

metselwerken uitvoeren

Metselwerken

Metselwerken zijn ook een onderdeel van gevelwerken. Metselwerken hebben alles te maken met het metselen en voegen van gevels. Ervaren gevelwerkers uit Mortsel kunnen verschillende metselverband toepassen bij deze gevelwerken, waardoor stevige en mooie gevels ontstaan. Vraag direct offertes aan van gevelwerkers.

Bij metselwerken is het belangrijk dat u de gevelstenen en voegwerken met goed onderhoud in een optimale conditie behoudt. De stenen en voegwerken kunnen namelijk na verloop van tijd poreus worden, wat vocht, mos en algen de kans geeft om de gevelstenen binnen te dringen. Dat heeft vorstschade en vochtplekken in huis tot gevolg. Voor standaard metselwerk betaalt u prijzen tussen de €55,- en €60,- per m², exclusief materiaal.

Wat zijn oorzaken van scheuren in de gevel?

Scheuren in de gevel ontstaan onder andere door constructiefouten en verzakkingen. Verzakkingen komen vaak voor bouwwerkzaamheden, de grondsamenstelling of een verlaagde grondwaterstand. Wanneer u een scheur in een gevelmuur ziet, moet u zo snel mogelijk een gevelwerker inschakelen. Hij repareert niet alleen de lelijke scheur en een reparatiepasta of een reparatie van het metselwerk, maar pakt ook de onderliggende oorzaak aan.

Complete gevelrenovatie

Is uw gehele gevel aan een opknapbeurt toe? De meeste mensen kiezen voor een complete gevelrenovatie wanneer de gevelstenen verouderd of kapot zijn, of wanneer de gevelbepleistering versleten of vies is. De vakman pakt bij een renovatie van gevels alle onderdelen van de buitenmuur aan.

Vaak is een gevelreiniging onderdeel van een gevelrenovatie. Door middel van stoom, chemische bestandsdelen of zandstralen reinigt een gevelexpert uw gehele buitengevel. Alle vuil, mos en algen worden verwijderd, zodat uw gevel weer enkele jaren mee kan. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen uw gevel te laten impregneren.

Gevelrenovatie in Mortsel nodig?

Stop met zoeken en vraag gratis en vrijblijvende offertes aan!

Gevel impregneren

Na een gevelreiniging kiezen veel mensen ervoor om ook de gevelmuur te laten impregneren, of hydrofoberen. De gevelspecialist zorgt er met een speciaal impregnatiemiddel voor dat uw buitengevels vochtwerend worden, zodat (optrekkend) vocht niet kan doordingen in de gevel. Ook maken mossen en algen geen kans meer. Vraag direct offertes aan.

Hydrofoberen is dus niet alleen geschikt om poreuze muren op te lappen. In nieuwe muren zorgt het impregneermiddel ervoor dat de muur goed beschermd wordt tegen vocht en vuil. Bent u nieuwsgierig naar de prijs? Gevelimpregnatie kost gemiddeld tussen de €8,- en €12,- per m².

gevel impregneren Mortsel

Hoe werkt het impregneren van een buitenmuur?

Wilt u uw gevel laten hydrofoberen en bent u benieuwd hoe de specialist te werk gaat? Voordat uw gevel geïmpregneerd kan worden, is het nodig deze te laten reinigen. Alleen dan blijft de impregneerlaag goed hechten aan uw gevel.

Wat doet een gevelspecialist bij impregnatie?

Gevelwerkers spuiten een impregneermiddel op de buitenmuren, waarbij hij ervoor zorgt dat er geen enkel plekje overgeslagen wordt. Hij stemt het waterafstotende middel precies af op het materiaal van uw gevel. Wilt u een optimale vochtregulatie? Kies dan voor een ademend impregneermiddel. Vocht kan dan wel naar buiten, maar niet naar binnen doordringen. Wist u dat het ook mogelijk is om een dak te impregneren? Hier leest u meer over alle vormen van dakreiniging.

Voordelen van impregneren buitenmuur

 • Geen vochtschade meer in de gevel
 • Langdurig effect van de impregnatie
 • Eenvoudig te onderhouden buitengevel

Gevelonderhoud

Vaak weet men niet dat een gevel, net als een tuin, regelmatig onderhoud nodig heeft. Een slecht onderhouden gevel herkent u in de meeste gevallen aan mosgroei. Niet alleen ziet mos op de gevel er niet schoon uit, het kan ook schade aan de gevelmuur aanbrengen. Na gevelonderhoud ziet uw woning er weer als nieuw uit en voorkomt u onnodige schade.

Welke gevelwerken in Mortsel vallen onder gevelonderhoud?

Een gevelreiniging uitgevoerd. Door middel van zandstralen of een hogedrukreiniging reinigt een gevelwerker alle stenen en voegen. Maar ook een reparatie of renovatie van scheuren, loszittende stenen of voegwerken of het vervangen van gevelbepleistering vallen onder gevelonderhoud.

Wat kost een gevelrenovatie?

Wilt u een gevelexpert inschakelen voor een renovatie van uw buitengevel? Een uitstekend idee! U bent vast nieuwsgierig naar de prijzen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een renovatie van de gevel. Het herstellen van voegwerken kost bijvoorbeeld gemiddeld €12,50 per steen. Wilt u metselwerken laten uitvoeren? Standaard metselwerk kost gemiddeld €55,- tot €60,- per m², zonder materiaal.

Benieuwd naar meer prijzen van gevelwerken?

In de onderstaande prijstabel op deze pagina vindt u een handig overzicht van gemiddelde kosten van een renovatie van de buitengevel. Bent u benieuwd naar exacte prijzen voor een renovatie? Vraag gratis en vrijblijvende offertes voor deze gevelwerken aan!

Gevelrenovatie prijzen 2024

Werkzaamheden gevelrenovatie Gemiddelde prijs*
Voegwerken
Voegen uithakken €30,- tot €45,- per m²
Voegen uitslijpen €35,- tot €50,- per m²
Voegen herstellen €12,50 per steen
Metselwerken
Standaard metselwerk €55,- tot €60,- per m² (excl. materiaal)
Metselen halfsteensmuur (bakstenen) €100,- tot €125,- per m²
Metselen buitenmuur (incl. voegwerk) €115,- tot €130,- per m²
Afwerking gevelrenovatie
Gevel impregneren €8,- tot €12,- per m²
*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Besparen op de kosten van een gevelrenovatie in Mortsel?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. Vergelijk & bespaar.

Gevelreiniging Mortsel

Groeit er mos op de gevel van uw woning? Dan schakelt u best zo snel mogelijk een professionele gevelexpert in voor een gevelreiniging in Mortsel. Het is belangrijk dat uw gevel adequaat gereinigd wordt. De gevelwerker heeft een grondige materialenkennis en past altijd de juiste reinigingsmethode toe. Lees snel verder op deze pagina voor meer informatie over de verschillende reinigingsmethodes. In wordt in de meeste gevallen ook een impregnatie gedaan na de gevelreiniging. Besparen op de kosten voor gevelreiniging? Vergelijk gratis offertes.

Voordelen van gevelreiniging

 • Uw gevel ziet er weer als nieuw uit.
 • U voorkomt vochtproblemen in de gevel en in huis.

gevelreiniging Mortsel

Straalreiniging

Gevelexperts gebruiken bij deze manier van reinigen een straalmiddel dat ze onder hoge druk op de gevel spuiten. Het straalmiddel bestaat vaak uit korrels, maar er bestaan ook toestellen die een wervelende straal water spuiten, waardoor een schurend effect ontstaan. Een straalreiniging is specialistisch werk dat u best door een professionele gevelspecialist laat uitvoeren. U kunt zich voorstellen dat er bij verkeerd gebruik met de hoge druk snel schade ontstaat aan uw gevel.

Na het reinigen zien uw gevelmuren er weer als nieuw uit. Wilt u dit effect zo lang mogelijk behouden? Kies er dan voor de specialist direct een impregnatie te laten uitvoeren.

Gevel zandstralen

Bekijk hoe het zandstralen in zijn werk gaat. Direct resultaat!

Gevel zandstralen

Bij zandstralen spuit de gevelwerker kleine korrels zand, gemengd met water, onder hoge druk tegen de gevel. De methode wordt vooral toegepast bij ernstig vervuilde gevels van baksteen. De zandkorrels kunnen zijn in verschillende groottes, vormen en hardheid beschikbaar. Uw gevelspecialist weet precies wel korrelgrootte het meest geschikt is voor de vervuiling op uw baksteengevel. Vraag gratis offertes voor het zandstralen aan.

Wanneer is zandstralen niet geschikt?

In het geval van beschadigde voegwerken, is het niet verstandig om uw buitengevel te laten zandstralen. De kans op grote schade aan het voegwerk is dan te groot. De prijs voor zandstralen berekenen experts meestal per vierkant meter. Zandstralen kost gemiddeld tussen €12,- en €15,- per m².

Kan de reinigmethode zandstralen mijn gevel beschadigen?

Een onjuiste toepassing van zandstralen kan de gevel beschadigen. Uw gevelreiniger past daarom het straalmiddel aan op de ondergrond en gebruikt de juiste hoeveelheid druk. Aangezien zandstralen een vrij agressieve manier van reinigen is, is het alleen geschikt voor gevels die uit een hard materiaal bestaan.

Bij poreuze of zwakke gevels zal er snel schade ontstaan. Wanneer u gevel niet geschikt is voor zandstralen, is nevelstralen waarschijnlijk een betere oplossing. Een specialist vertelt u graag meer over de juiste manier van reinigen.

Vervuilde gevel? Kies voor gevelreiniging in Mortsel!

Schakel een ervaren gevelwerker uit Mortsel in. Ontdek de scherpe prijzen.

Nevelstralen

Een zachtere techniek voor het reinigen van gevels is nevelstralen. Nevelstralen is vooral geschikt voor gevels die niet uit bakstenen opgetrokken zijn of voor monumentale panden. Deze manier van reinigen gebeurt onder lage druk, waardoor er weinig kans op beschadiging van de ondergrond is.

Bij nevelstralen bestaat het straalmiddel meestal uit een mengsel van zand en water, maar alleen zand is ook mogelijk. Is de vervuiling hardnekkig? Dan voegt de gevelspecialist een chemisch reinigingsmiddel toe. De gevelwerker past de druk en de grootte van de korrels precies aan. Zo kan hij uw gevel uiterst nauwkeurig reinigen. De kosten van nevelstralen liggen gemiddeld tussen de €15,- en €20,- per m².

vochtstralen door gevelspecialist

Vochtstralen

Zit er graffiti op een buitengevel, of wilt u roetaanslag laten verwijderen? Voor zeer bevuilde gevels is reinigen met vochtstralen de beste keuze. De techniek heeft veel overeenkomsten met zandstralen, maar bij vochtstralen bestaat het straalmiddel uit water met fijn zand, kalk of glasparels.

Voor welke gevels is reinigen door vochtstralen geschikt?

Reinigen door middel van vochtstralen is voornamelijk geschikt voor gevels die zijn opgebouwd uit een sterke steensoort, zoals bakstenen. Ook moet het voegwerk in goede conditie zijn omdat anders het risico bestaat dat de voegwerken loskomen tijdens het reinigen. De prijs? Vochtstralen kost gemiddeld tussen €18,- en €22,- per m².

Stoomreiniging

Voor gevels die regelmatig schoongemaakt worden is reinigen door middel van een stoomreiniging geschikt. Het vuil mag niet te veel aangehecht zijn. Bij het reinigen met stoom wordt de kracht niet gehaald uit de druk van een straalmiddel, maar uit de temperatuur van het water. De stoom heeft een temperatuur tussen 100° en 150° Celsius.

De gevelspecialist stelt de waterdruk in op 2 tot 6 bar, afhankelijk van de ondergrond en het gewenste resultaat. Het is duidelijk dat u het reinigen met stoom best uitbesteedt aan een vakkundige gevelwerker uit Mortsel. Vanaf €5,- per m² huurt u een specialist in voor een professionele stoomreiniging.

Besparen op de kosten van gevelreiniging in Mortsel?

Vergelijk gratis gevelreiniging offertes & bespaar op de totaalprijs!

Chemische reiniging

Het voordeel van chemisch reinigen is dat er geen druk op de gevel wordt uitgeoefend. Dat heeft tot gevolg dat er geen risico is op het loskomen van stukjes steen of voeg. Een chemische reiniging is een zeer effectieve techniek waarmee experts uw gevel binnen korte tijd opfrissen.

Waarom best een vakman inschakelen?

Gevelspecialisten weten welke chemische producten gebruikt moeten worden. De keuze is afhankelijk van de steensoort en het type vervuiling. Hij brengt het middel met een borstel of een vernevelaar aan op de gevel. Voor prijzen vanaf €15,- per m² laat een gevelspecialist een chemische reiniging uitvoeren.

Laserreiniging

Een laserreiniging is één van de meest moderne technieken voor gevelreiniging. Het voordeel van een laserreiniging is dat het de enige methode is die de gevel niet beschadigt en het milieu niet vervuilt. De reinigingsmethode wordt vanwege de prijs vooral toegepast op kunstwerken en historische gebouwen.

Hoe werkt laserreiniging?

De laserstraal is een geconcentreerde lichtbundel, die de gevelwerker in Mortsel direct op de vervuiling richt. Door de zeer plaatselijke hoge temperatuur verdampt de vervuiling, waarbij de gevel niet wordt aangetast. Laserreiniging is vooral geschikt voor toepassing op lichte steensoorten omdat deze het laserlicht beter weerkaatsen.

graffiti verwijderen Mortsel

Graffiti verwijderen

Zit er graffiti op een van de buitenmuren van uw woning of bedrijfspand? Daar wilt u natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Gevelspecialisten hanteren verschillende methodes bij graffiti verwijderen. Welke manier voor graffiti verwijderen de beste is, is afhankelijk van het type ondergrond en hoe hardnekkig de muurkladderij is.

Zo kan de specialist ervoor kiezen om de graffiti te verwijderen met vochtstralen, zandstralen of met een chemisch reinigingsmiddel. Eventueel kunt u na het graffiti verwijderen een anti-graffiti coating laten aanbrengen.

Anti-graffiti coating

Heeft u vaker last van graffiti? Laat dan een vakman na het graffiti verwijderen een anti-graffiti coating aanbrengen op uw gevel. De coating zorgt ervoor dat graffiti zich niet meer goed kan hechten. Daardoor is het verwijderen van de verf zeer eenvoudig met behulp van heet water en hoge druk. Er zijn drie soorten anti-graffiti coatings:

Er zijn 3 types anti-graffiti coatings:

 • Zelfopofferende coating
 • Semi-permanente coating
 • Permanente coating

Graffiti verwijderen van een gevel met anti-graffiti coating

Een zelfopofferende coating hecht zich aan de graffiti. Bij het schoonmaken verwijdert u vervolgens de graffiti en de coating, waardoor het nodig is om nieuwe coating aan te brengen. Dat geldt ook voor een semi-permanente coating, die uit een zelfopofferende laag en een grondlaag bestaat. Een permanente coating hoeft u niet opnieuw te laten aanbrengen.

Hoe de kosten voor het reinigen van graffiti bij de dader verhalen?

Wanneer u de kosten voor het verwijderen van graffiti wilt verhalen op de dader, moet u aangifte doen bij de politie. De politie registreert de graffiti. Wanneer de dader op heterdaad betrapt wordt, kunt u hem ook aansprakelijk stellen voor eerder aangebrachte graffiti. Via een civiel proces kunt u vervolgens de kosten van het graffiti verwijderen vergoed krijgen.

Wat kost gevelreiniging?

Wilt u een vakman inschakelen voor het een professionele gevelreiniging? Een expert verwijdert vervuiling met verschillende methodes. Zandstralen heeft een gemiddelde prijs van €12,- tot €15,- per m². Wilt u een specialist laten nevelstralen? Houd dan rekening met een gemiddelde prijs tussen de €15,- en €20,- per m².

Bent u benieuwd naar meer prijzen?

Het is lastig om exacte prijzen te geven, omdat deze van verschillende factoren afhankelijk zijn. In de volgende prijstabel ziet u meer gemiddelde prijzen van gevelreiniging. Bent u benieuwd naar exacte prijzen? Vraag dan gratis offertes aan!

Gevelreiniging prijzen 2024

Gevelreinigingsmethode Gemiddelde prijs per m²
Zandstralen €12,- tot €15,-
Nevelstralen €15,- tot €20,-
Vochtstralen €18,- tot €22,-
Stoomreinigen Vanaf €5,-
Chemisch reinigen Vanaf €15,-
*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Last van vuil of mosgroei op uw gevel?

Vraag offertes aan en schakel een gevelwerker uit Mortsel in voor een gevelreiniging!

Gevelbekleding

De buitengevel zorgt ervoor dat u en uw bezittingen binnen droog en warm zijn. Gevels voorkomen het binnendringen van vocht en vuil. U heeft keuze uit verschillende soorten gevelbekleding.

Iedere soort heeft een eigen uitstraling en vergt bepaald onderhoud. Ook uw budget is van invloed op de keuze voor de juiste soort gevelbekleding in Mortsel. Wilt u meer weten? Lees dan snel verder op deze pagina voor meer informatie en de kosten van gevelbekledingssoorten. Direct prijsopgaven ontvangen? Vraag gratis offertes aan.

gevelbekleding Mortsel

Gevel met hout bekleden

Een houten gevel geeft uw woning een unieke en warme uitstraling. Hout is zeer gemakkelijk te bewerken, wat het materiaal geschikt maakt voor de toepassing op gevels. Het materiaal is ook goed te combineren met gevelisolatie.

Welke houtsoorten zijn geschikt?

U heeft onder andere keuze uit hardhout of zachthout. Hardhout is erg sterk en heeft een zeer lange levensduur. Ook heeft u keuze uit thermowood of multiplex. De prijs varieert erg door de verschillende houtsoorten waar u uit kunt kiezen. Reken voor het bekleden van de gevel met hout op een gemiddelde prijs tussen de €100,- en €150,- per m².

Gevelbepleistering

U ziet veel woningen met gevelbepleistering. Vaak kiest men voor gevelbepleistering met minerale sierpleister of met een kunstharspleister. Deze zijn in vele kleuren en afwerkingen verkrijgbaar, waardoor u altijd een unieke uitstraling van uw huis krijgt.

Minerale sierpleister bestaat uit een mengsel van cement of kalk met zand en water. De bepleistering is zeer geschikt voor toepassing op muren met veel oneffenheden, omdat het in een dikke laag wordt aangebracht. Minerale sierpleister heeft uitstekende vochtregulerende kwaliteiten, waardoor het klimaat in uw woning verbetert.

Bij kunstharspleister worden kunsthars of siliconen gebruikt als bindmiddel. De pleister is elastisch, waardoor u niet snel last van scheurvorming krijgt. Omdat kunstharspleister in een dunnen laag wordt aangebracht, moet de ondergrond wel egaal zijn. Gevelbepleistering kost gemiddeld tussen de €80,- en €120,- per m², inclusief gevelisolatie.

Gevelpleister herstellen

Heeft u een bepleisterde gevel die beschadigd is? Schakel dan zo snel mogelijk een gevelwerker uit Mortsel in om de schade te herstellen. Vergeet daarbij niet dat u van de meeste bedrijven een garantie van 10 jaar op gevelwerken in Mortsel krijgt. Gevelspecialisten herstellen beschadigingen in gevelpleister op de volgende manieren:

 • Laat uw gevel opnieuw kaleien bij kleine beschadigingen waar geen nieuwe pleisterlaag nodig is.
 • Laat uw gevel schilderen voor een frisse en schone aanblik.
 • Huur een specialist in om kleine scheurtjes en beschadigingen te herstellen met een speciaal vulmiddel.

pvc gevelbekleding Mortsel

Pvc-gevelbekleding

De laatste jaren is pvc aan een ware opmars bezig. Niet alleen bij kozijnen, maar ook met pvc gevelbekleding profiteert u van vele voordelen. Onder meer de zeer duurzame eigenschappen en de gunstige prijs zijn redenen waarom veel mensen kiezen voor pvc voor hun buitengevel. U heeft bovendien ruime keuze uit verschillende kleuren en ook een steenmotief of houtimitatie!

Wist u dat slijtvaste pvc zeer weinig onderhoud vergt? Af en toe schoonmaken is voldoende. Reken op een gemiddelde prijs tussen €75,- en €125,- per m².

Kunstleien of natuurleien gevelbekleding

Men is veelal bekend met de toepassing van leien als dakbedekking, maar ook op buitengevels kunnen leien uitstekend worden toegepast. Met verschillende legpatronen creëert u een unieke look voor uw woning!

Gevelwerkers bevestigen de leien met haken of spijkers op een houten onderwerk. U heeft keuze uit kunstleien of natuurleien. Leien van natuurklei kosten gemiddeld €110,- tot €125,- per m². Kunststof leien hebben gemiddelde prijzen van €75,- tot €80,- per m².

Gevelbekleding van crepi

Crepi wordt bij zowel nieuwbouwwoningen als bij renovaties toegepast. Dat komt omdat crepi bij iedere uitstraling past. De bepleistering is namelijk in ontzettend veel kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar. Crepi is bovendien geschikt voor toepassing op verschillende soorten ondergronden, omdat experts de crepi rechtstreeks op de gevel aanbrengen.

Combineer crepi met extra gevelisolatie om jaarlijks op uw energierekening te besparen. Gevelwerken in Mortsel met crepi heeft gemiddelde prijzen tussen de €100,- en €140,- per m², inclusief isolatie.

Schakel een gevelspecialist in voor nieuwe gevelbekleding!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs.

Gevel bekleden met steenstrips

Met steenstrips krijgt u de authentieke uitstraling van bakstenen, zonder dat het nodig is om metselwerken te laten uitvoeren. Steenstrips worden in de meeste gevallen van echte bakstenen gemaakt, waardoor u geen verschil ziet met echte metselwerken. Steenstrips hebben daarnaast als voordeel dat ze met hun dikte van ongeveer twee centimeter weinig ruimte innemen.

Gevelwerkers bevestigen steenstrips rechtstreeks op de gevel of op isolatieplaatsen. Reken voor deze gevelwerken op een gemiddelde prijs tussen €200,- en €250,- per m².

Gevel kaleien

Het kaleien van een gevel houdt in dat een gevelwerker deze overschildert met vaak witte kalkverf. U geeft de buitengevel van uw woning of bedrijfspand een geheel nieuw uiterlijk en een karakteristieke en authentieke uitstraling. Bovendien is uw woning na het kaleien beter beschermd tegen allerlei weersinvloeden.

Wanneer is het kaleien van de gevel mogelijk?

Het is goed mogelijk om met de dikke laag kalkverf oneffenheden en vuil op gevels weg te werken. Houd er wel rekening mee dat het kaleien van de gevel relatief veel tijd in beslag neemt, omdat de gevelwerker in Mortsel meerdere lagen moet aanbrengen. Kaleien heeft gemiddelde prijzen tussen €25,- en €40,- per m².

gevelbekleding met isolatie

Gevelbekleding met gevelisolatie

Veel mensen kiezen er bij gevelwerken in Mortsel voor om ook direct extra gevelisolatie toe te voegen. U verhoogt dan niet alleen de waarde van uw woning, ook profiteert u jaarlijks van een verlaagde energierekening! Daarnaast verhoogt u het comfort van uw woning en voorkomt u problemen door doorslaand vocht.

De isolatie wordt onder de nieuwe gevelbekleding geplaatst. Gevelspecialisten gebruiken meestal polystyreen hardschuin isolatieplaten die ze snel op de gevel plaatsen. Experts zorgen ervoor dat u geen last krijgt van koudebruggen door de platen naadloos te plaatsen.

Laat u door een professional adviseren over de mogelijkheden.

Wat kost gevelbekleding?

Wilt u nieuwe gevelbekleding laten aanbrengen door een gevelexpert? Dan bent u vast benieuwd naar de prijzen waar u ongeveer rekening mee moet houden. Gevelbepleistering inclusief gevelisolatie heeft bijvoorbeeld gemiddelde prijzen tussen €80,- en €120,-. Wilt u steenstrips op de buitengevel van uw pand? Reken dan op gemiddelde kosten tussen €200,- en €250,-, inclusief isolatie.

Benieuwd naar meer prijzen?

In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van gemiddelde kosten van gevelwerken. Wilt u weten wat het bekleden van uw gevel u precies gaat kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan!

Gevelbekleding prijzen 2024

Soort gevelbekleding Gemiddelde prijs per m² incl. isolatie*
Hout €100,- tot €150,-
Gevelbepleistering €80,- tot €120,-
Pvc €75,- tot €125,-
Kunstleien €75,- tot €80,-
Natuurleien €110,- tot €125,-
Crepi €100,- tot €140,-
Steenstrips €200,- tot €250,-
Gevel kaleien €25,- tot €40,-
*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gevelwerken Mortsel: de premies

Bij sommige gevelwerken heeft u misschien recht op een premie of regeling. Bij sommige werken kan je profiteren van een verlaagd btw-tarief van 6%. Laat u ook direct isolatie plaatsen in combinatie met gevelwerk? Dan heeft u wellicht recht op verschillende premies omtrent isolatie. Bij een gevelrenovatie zou u ook kunnen kijken of u recht hebt op de Vlaamse verbeteringspremie of de overkoepelende renovatiepremie.

Een aantal premies voor gevelwerken zijn:

gevelspecialisten Mortsel

Gevelwerken Mortsel? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u graag een goedkope gevelwerker uit Mortsel inschakelen voor gevelwerken? Of bent u benieuwd naar de prijs van een gevelrenovatie of andere gevelwerken? Gevelspecialisten voeren niet alleen alle gevelwerken goed uit, ook voorzien ze u van informatie en deskundig advies over benodigde gevelwerken.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Via de offertepagina vraagt u eenvoudig offertes aan. U ontvangt maximaal zes prijsopgaven, die geheel gratis en vrijblijvend zijn! Vergelijk de offertes en vind gemakkelijk de gevelspecialist met de beste prijs en service!